SkyTrip

„Big Brother” cu pasari: Urmareste LIVE barza din Dumbravioara!

Daca v-ati intrebat vreodata ce face o pasare „in timpul liber”, acum aveti ocazia sa aflati. Undeva in Transilvania, chiar la aceasta ora, este filmata o barza. Iar noi o putem vedea. O camera de filmat este indreptata spre cuib, iar imaginile captate sunt transmise 24 de ore din 24.



Ineditul cuib a fost „construit” in Dumbravioara, o localitate din comuna Ernei, judetul Mures. In orice moment al zilei, putem afla cu usurinta ce face „vedeta” inaripata. Tot ce trebuie sa facem este sa accesam o pagina de internet, unde este transmisa live orice activitate a pasarii.



Vezi AICI cuibul din Dumbravioara!



Localitatea unde se afla cuibul este amplasata in valea larga a Muresului si este inconjurata de dealuri.



In 1877, localitatea a fost incorporata din fostul judet Turda in comitatul Mures-Turda, astazi face parte din judetul Mures.



Barza alba, vedeta in Dumbravioara



Conform site-ului deschis in cinstea satului Dumbravioara, populatia de berze albe este printre cele mai importante comunitati din regiune. Faimoasele pasari cuibaresc acolo mai ales pe stalpii de electricitate, in cosuri special amenajate pentru ele.



In anul 1974, in Dumbravioara existau 26 de perechi de berze, ale caror cuiburi se gaseau pe acoperisuri, hornuri sau copaci. In ultima perioada, populatia s-a mai diminuat, astfel ca in ultimii ani numarul lor s-a injumatatit.