SkyTrip

Cat de buna este apa marii pentru scaldat? Afla ce spun autoritatile!

Turistii care merg in aceasta perioada in statiunile de pe litoralul romanesc nu au motive de ingrijorare in privinta calitatii apei de imbaiere. Cel putin asta indica rezultatele unor analize efectuate de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Judeteana Constanta, conform carora calitatea apei in majoritatea statiunilor este foarte buna. 

Conform unui comunicat de presa al DSP Constanta, calitatea apei a fost analizata in mai multe zone sudice ale litoralului din Romania. Statiunile unde s-au facut analize au fost Olimp, Neptun, Jupiter, Venus, Mangalia, Cap Aurora, Saturn, 2 mai si Vama Veche. 

In toate statiunile mentionate, rezultatele au fost foarte bune, in ciuda algelor care provoaca un oarecare disconfort. Exceptie a facut Venus I - II, unde calitatea apei a fost clasata la categoria buna. 

Probele testate de DSP Constanta au fost prelevate in a doua saptamana a lunii iunie. Reprezentantii sustin, insa, ca apa de imbaiere va continua sa fie testat pe tot parcursul sezonului estival, iar rezultatele vor fi facute publice la interval de doua saptamani.  

Datorita acestei actiuni, turistii se vor putea informa permanent cu privire la statiunea in care doresc sa isi petreaca vacanta.