7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Omleta cu ciuperci, cascaval si slanina

Omleta cu ciuperci, cascaval si slanina

Omleta ardeleneasca cu ciuperci, cascaval si slanina, presarata cu verdeata. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Cel mai frumos traseu de Craciun: Turul manastirilor din Bucovina

Cel mai frumos traseu de Craciun: Turul manastirilor din Bucovina

Se apropie Sarbatoarea Nasterii Mantuitorului si locul cu cea mai mare incarcatura religioasa din Romania este zona Bucovinei. Pentru cei care vor sa faca in aceasta perioada un tur al manastirilor din nordul Moldovei, punctul cheie de pornire il constituie Gura Humorului. De aici puteti merge sa vizitati cele mai importante lacasuri de cult din Bucovina, cu o vechime de peste 500 de ani.

La Gura Humorului exista nenumarate pensiuni si posibilitati de cazare, toate extrem de primitoare, iar de aici puteti ajunge usor, fie cu masina personala, fie cu microbuze, la principalul punct de atractie: manastirile, toate incluse in patrimonial international UNESCO. Iata lista manastirilor care pot fi vizitate de la Gura Humorului.

Manastirea Humor

Chiar langa Gura Humorului se afla manastirea Humor, construita in 1535 de Toma din Suceava. Nimeni pana acum nu a reusit sa afle secretul vopselei folosita la picturile de aici, aceasta avand o compozitie speciala care o face mult mai rezistenta la presiunea timpului. Aici poate fi vizitata si o foarte frumoasa colectie de icoane.

Manastirea Voronet

Foarte aprope de Gura Humorului este si Manastirea Voronet, aflata la doar 5 kilometri de localitate. Denumita si Capela Sixtina a Rasaritului, manastirea se poate lauda cu cea mai frumoasa arhitectura din zona. Aici au fost editate carti religioase si istorice de referinta pentru cultura romana, iar albastrul de Voronet, culoarea folosita la pictura bisericii, a intrat in vocabularul international al artei.

Manastirea Moldovita

La 30 kilometri de Gura Humorului, in comuna Vatra Moldovitei, se afla Manastirea Moldovita. Aceasta a fost construita in 1532, in vremea domnitorului Petru Rares. Frescele de aici sunt printre cele mai bine pastrate din Bucovina, iar pe zidurile manastirii sunt pictate diferite scene religioase impresionante prin maiestria artistica. Manastirea seamana cu o cetate, avand turnuri de aparare groase de sase metri.

Manastirea Arbore

Tot la 30 de kilometri de Gura Humorului, in localitatea Solca, se afla Manastirea Arbore, datand din anul 1503. Biserica a fost construita de un conducator al oastei lui Stefan cel Mare, pe numele sau Luca Arbore, si a fost gata intr-un timp record, de doar cateva luni. Impresioneaza prin pictura decorativa care mai poate fi admirata si astazi.

Manastirea Sucevita

La jumatate de ora de mers cu masina de la Gura Humorului se afla Manastirea Sucevita. Datand din 1581, manastirea seamana cu o fortareata si a fost construita de Gheorghe Movila. Legenda manastirii spune ca ea a fost construita cu ajutorul pietrei aduse timp de 30 de ani de o femeie, care a incercat astfel sa-si rascumpere pacatele tineretii.

Manastirea Putna

Aflata la aproape o ora de mers cu masina de la Gura Humorului, Manastirea Putna este unul din monumentele care trebuie obligatoriu vizitat atunci cand ajungeti in zona. Construita de Stefan cel Mare intre anii 1446-1469, manastirea este astazi un adevarat muzeu monahal, datorita exponatelor extrem de valoroase de aici, majoritatea de pe vremea domnitorului.

Ionut Vasilescu

Sursa poza: http://identity.travel-lounge.ro/

Etichete: traseu de Paste manastiri de langa Bucovina

"Cel mai frumos traseu de Craciun: Turul manastirilor din Bucovina" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Cel mai frumos traseu de Craciun: Turul manastirilor din Bucovina COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania