SkyTrip

Cetatea Deva, Castelul Corvinilor si cetatea dacica Sarmizegetusa Regia, incluse in circuitele turistice destinate turistilor straini

Cetatea Deva, Castelul Corvinilor si cetatea dacica Sarmizegetusa Regia au fost incluse in circuitele organizate in Romania pentru turistii straini, datorita potentialului cultural pe care il pot oferi turismului de incoming sau turismului de export. "Judetul Hunedoara are o istorie care tine de inceputurile neamului nostru. Daca ne gandim la cetatea Sarmizegetusa Regia, la biserica Densus, la Castelul Corvinilor, la frumusetea peisajelor si a oamenilor, la costumele populare, la Cetatea Deva, judetul Hunedoara este o valoare care trebuie inclusa in circuitele culturale ale Romaniei", a declarat pentru Agerpres vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Gheorghe Fodoreanu.

Potrivit acestuia, monumentele din judetul Hunedoara sunt pozitionate favorabil pe o harta a circuitelor turistice, beneficiind si de avantajul ca sunt mai putin cunoscute strainilor. La randul sau, viceprimarul municipiului Deva, Razvan Mares, a declarat ca autoritatile locale au in plan o colaborare cu FPTR pentru a putea pune in valoare Cetatea Deva si alte obiective turistice ale orasului, apreciind ca si hotelierii vor trebui sa ofere conditii dintre cele mai bune vizitatorilor, avand in vedere ca de anul viitor municipiul Deva va fi inclus pe harta de stationare a turistilor europeni.

Autoritatile locale vor incepe un program de refunctionalizare a pietei de la poalele Cetatii Deva, iar centrul vechi al orasului va fi legat, printr-o alee pietonala, de statia de plecare a telecabinei care urca pe Dealul Cetatii. Atestata documentar la 1269, Cetatea Deva reprezinta unul dintre principalele obiective turistice ale municipiului, monumentul fiind vizitat, in acest an, de aproape 170.000 de turisti. In primavara lui 2016, ea a fost redeschisa, dupa trei ani de restaurari.

Sursa fotografie: ingersidemoni.ro