SkyTrip

Fantoma miresei din Padurea Radovan ii baga in sperieti si astazi pe localnici

Fiecare zona are legendele si intamplarile ei, iar Romania nu face nici pe departe nota discordanta. De la celebrul Dracula, la "simple" fantome care bantuie cate un loc mai mult sau mai putin parasit, parerile romanilor au fost dintotdeauna impartite atunci cand a venit vorba despre o intamplare iesita din comun. Acesta este si cazul locuitorilor din apropierea Padurii Radovan, unde unii sunt convinsi si astazi ca rataceste sufletul unei tinere.

In urma cu mai bine de 50 de ani, o tanara din Moldova a ajuns la Radovan in cautarea unui trai mai bun. Desi parea ca a gasit ce cauta, n-a trecut mult si totul a luat o intorsatura cat se poate de neagra.
Tanara, pe nume Ileana, avea in jur de 20 de ani, iar unul dintre gospodarii din localitate i-a oferit de lucru. Fata s-a dovedit a fi pe cat de frumoasa, pe atat de harnica. Furase deja inimile a multor tineri radoveni, insa nu se lasa cucerita cu una cu doua.

Au gasit-o in padure

Dupa cateva luni in care totul parea ca merge bine, lucrurile s-au schimbat. Baietii din sat nu se dadeau batuti, iar barbatul care o angajase incepuse sa ii faca si el ochi dulci. Dupa ce l-a refuzat de cateva ori, barbatul n-a mai asteptat si a batjocorit-o, lasand-o insarcinata.

Ileana nu a putut trece peste oribila experienta si peste faptul ca urma sa aduca pe lume un copil nedorit. Intr-o dimineata, isi amintesc satenii, unul dintre tineri a gasit-o pe fata spanzurata de o creanga in Padurea Radovan. Localnicilor nu le-a venit sa creada, cu atat mai mult cu cat n-a trecut mult si s-a dovedit ca tanara nu era de fapt gravida.

Soferi bantuiti pe drum

De atunci si pana in prezent, mai multe persoane au povestit diverse experiente ciudate pe care le-au trait in padurea respectiva. Multi sunt convinsi ca au vazut fantoma tinerei, pe care o numesc mireasa din Radovan. Toti soferii care sunt nevoiti sa treaca prin dreptul padurii sunt sfatuiti sa nu incetineasca sau sa se uite in alta parte decat inainte. Aparitiile despre care vorbesc localnicii nu pot fi dovedite, astfel ca multi nu cred in legenda aparuta acolo. Chiar si asa, insa, cei mai multi se feresc sa treaca prin Padurea Radovan dupa lasarea intunericului.

Ionut Vasilescu