SkyTrip

Festivalul Tintea Muzicala, la a III-a editie: Vezi programul si interpretii din acest an

Ce-a de-a treia editie a Festivalului Tintea Muzicala se desfasoara in acest weekend, la Tintea-Baicoi, judetul Prahova. Timp de trei zile, localnicii si turistii ajunsi in zona sunt invitati la o serie de concerte camerale si expozitii de fotografie. Tema evenimentului este „Intrebari romantice, raspunsuri contemporane”. 

Festivalul a inceput sambata dimineata si se incheie luni seara. Interpretii editiei din acest an sunt Cristina Radu – soprana la Teatrul Dramatic din Brasov, Elmira Sebat – mezzosoprana, cadru didactic la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Trio Alto, format din Daniel Kientzy (Franta) saxofonist de talie internationala, Cornelia Petroiu - violista in orchestra Filarmonicii de Stat din Bucuresti si Mihail Virtosu – pianist, cadru didactic la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti. 

Lucrari semnate de Liszt si Brahms 

De asemenea, vor participa Otto Probst (Austria) – pianist, cadru didactic la Konservatorium Wien Privatuniversitat si Maria Magdalena Probst (Austria) – violoncelista, studenta la Joseph Haydn Konservatorium Einsenstadt.

Lucrarile muzicale ce vor fi prezentate sunt semnate de compozitorii romantici Franz Liszt si Johannes Brahms si compozitorii romani contemporani Mihail Virtosu, Christian Alexandru Petrescu, George Balint, Nicolae Teodoreanu, Adina Dumitrescu, Dana Cristina Probst, Adina Sibianu si Sebastian Dumitrescu. 

Expozitie de fotografie

Festivalul va mai beneficia de prezenta muzicologilor Haiganus Preda-Schimek din Viena si Ruxandra Arzoiu din Bucuresti, dar si de o expozitie de fotografie ce poarta semnatura artistului Octavian Balea.

Conceptul festivalului a aparut in 2009 la initiativa compozitoarelor Adina Dumitrescu si Dana Cristina Probst care si-au propus sa ofere prietenilor, apropiatilor si localnicilor prilejul unor intalniri de vara in cadrul primitor al Casei familiei Teodorescu din Tintea – Baicoi.

Astfel, o data pe an, sunt invitati muzicieni, interpreti si compozitori sa participe la concerte camerale si intalniri in care se dezbat propriile lucrari muzicale.