Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,297 oferte
3,178 obiective




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Retete pentru Craciun
MesajScris: Mie Dec 07, 2011 3:03 pm 
Neconectat
Site Admin

Membru din: Mie Iun 01, 2011 6:21 pm
Mesaje: 44
Romanilor le place sa aiba masa imbelsugata de Craciun, iar inventivitatea gastronomica e intotdeauna o constanta, indiferent de zona geografica in care ne aflam. Retetele preparatelor traditionale se transmit din generatie in generatie, aproape cu sfintenie, iar ingredientul minune e mai mereu un secret pentru altii. Desigur, conteaza si modul de preparare, cateodata acesta imbracand forma unui adevarat ritual in gospodaria romaneasca tipica. Si nu degeaba, caci am reusit de fiecare data sa ii convingem pe strainii de aceste meleaguri ce bucate gustoase si satioase avem. Va invitam deci sa ne spuneti ce pregatiti anul acesta pentru masa de Craciun si mai ales cum.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete pentru Craciun
MesajScris: Vin Dec 09, 2011 1:56 pm 
Neconectat

Membru din: Vin Dec 09, 2011 1:49 pm
Mesaje: 1
Buna ziua.

Eu sunt din Hunedoara si de Sarbatori intotdeauna prepar slanina de la gusa de porc cu boia, o reteta pe care am invatat-o de la mama: se pune 1 kg de gusa de porc la fiert in 2 l de apa, impreuna cu 1 ceapa taiata, 6 catei de usturoi pisati,o lingurita de boabe de piper si una de boabe de coriandru; se lasa sa fiarba 30-40 de minute la foc mic, apoi se scoate slanina si se lasa la scurs; dupa ce s-a racit, se presara pe toate partile cu boia de ardei dulce (cam 1 lingura) si se da la rece. Se serveste cu moderatie, dar este foarte gustoasa!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete pentru Craciun
MesajScris: Lun Dec 12, 2011 4:35 pm 
Neconectat

Membru din: Lun Dec 12, 2011 4:20 pm
Mesaje: 1
La noi, la Caransebes, preparam din slanina niste jumari foarte bune. Reteta e simpla: tai slanina in bucatele cat o jumatate de palma, pe care le pun in cazan, adaugand cam un litru de apa. Cand incepe sa se topeasca, torn o jumatate de litru de lapte si mai pun 8-10 cartofi curatati. Dupa ce slanina s-a topit bine, untura ramane alba, iar jumarile devin crocante si au un aspect rumen. Se strecoara, se pun in borcane, se acopera cu untura si se aseaza intr-un loc racoros. Ne ajung toata iarna si sunt gustoase foc!


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
phpBB SEO
[ Time : 0.037s | 16 Queries | GZIP : Off ]