Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,297 oferte
3,178 obiective




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Postul Pastelui
MesajScris: Joi Mar 08, 2012 2:25 pm 
Neconectat
Site Admin

Membru din: Mie Iun 01, 2011 6:21 pm
Mesaje: 44
Din 28 februarie, am intrat in Postul Pastelui, iar cele 40 de zile vor da (sau nu) batai de cap gospodinelor, care vor trebui sa-si puna serios la treaba imaginatia culinara :D. Asa ca orice sugestie este binevenita! Vrem sa stim ce mancaruri cu legume si fructe ati incercat si cum v-au iesit, care a fost parerea "degustatorilor" si ce alte beneficii ale postului ati gasit.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Postul Pastelui
MesajScris: Vin Mar 09, 2012 3:35 pm 
Neconectat

Membru din: Joi Sep 15, 2011 5:10 pm
Mesaje: 4
Eu am incercat o supa de orez cu galuste de grau: din 100 g de faina de grau, jumatate de litru de apa si sare se face o coca moale, care se lasa la inmuiat 30 de minute. Din aceasta coca se prepara niste galuste mici care se pun in apa clocotita cu sare, se fierb 10 minute, apoi se adauga orezul si se mai lasa la fiert inca 20 de minute. Se pot adauga legume si verdeata dupa preferinta. E gustoasa, iar cerealele reprezinta cea mai eficienta metoda de dezintoxicare a organismului.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Postul Pastelui
MesajScris: Vin Mar 09, 2012 3:45 pm 
Neconectat

Membru din: Lun Noi 28, 2011 2:15 pm
Mesaje: 6
Mie imi place foarte mult salata de varza cu morcovi si o prepar destul de des in timpul postului. Le dau pe razatoare, pun o lingurita de ulei de struguri, sare, putin busuioc si gata! Si ma ajuta sa-mi si pastrez silueta!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Postul Pastelui
MesajScris: Vin Mar 23, 2012 5:47 pm 
Neconectat

Membru din: Lun Ian 09, 2012 5:07 pm
Mesaje: 1
Eu prepar pentru mine si sotul meu o supa de linte si soia care ne place foarte mult. Pentru 2 portii, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g de linte uscata, 2 cartofi, o ceapa, 2 catei de usturoi, 2 ardei, 1 lingura de stafide, 1/3 dintr-un pachet de soia si, desigur, condimente - piper boabe, coriandru, chimen, cuisoare, ghimbir, foi de dafin si boia iute. Cum procedati: puneti lintea la inmuiat intr-un vas cu apa, pentru 2 ore; cartofii si ardeii ii taiati cuburi, iar ceapa si usturoiul le maruntiti, apoi puneti la calit in putin ulei ceapa, usturoiul, ardeii, stafidele si condimentele; dupa 2 minute adaugati cartofii si lintea scursa, plus o jumatate de litru de apa; se pun si cuburile de soia si se lasa la fiert la foc mic, pentru 20 de minute. Daca mai este nevoie, puteti adauga apa, dar in final supa nu trebuie sa aiba prea mult lichid. Cand lintea si cartofii s-au inmuiat, este gata! Sper sa va placa la fel de mult! Pofta buna!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Postul Pastelui
MesajScris: Lun Mar 26, 2012 1:38 pm 
Neconectat

Membru din: Vin Ian 13, 2012 9:53 am
Mesaje: 1
Buna. Voi incerca aceasta supa, cred ca e gustoasa. Eu prepar una dupa o reteta italiana, in care legumele se gasesc din abundenta. Se folosesc, tot pentru doua portii: un cartof (mediu), un morcov, un ardei capia, un ardei galen, o ceapa, trei catei de usturoi, 100 grame de mazare, ulei de masline, seminte de coriandru, chimen si piper, foi de dafin. Asemanator cu reteta Paulei,ceapa si usturoiul se maruntesc, iar celelalte legume se taie cubulete. Puneti intr-o oala 2-3 linguri de ulei la incins, apoi ceapa, usturoiul, semintele de coriandru, chimen si piper, foile de dafin, amestecand pentru doua minute. Adaugati restul legumelor, iar dupa 5 minute (timp in care amestecati din cand in cand), dupa ce legumele s-au rumenit putin, turnati apa cat sa le acopere. Lasati sa fiarba pana ce legumele se inmoaie, dupa care condimentati cu sare, dupa gust. E un deliciu cu paine prajita!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Postul Pastelui
MesajScris: Mar Mar 27, 2012 10:13 am 
Neconectat

Membru din: Mie Ian 18, 2012 9:55 am
Mesaje: 1
Ma bucur sa regasesc un asemenea subiect! Felicitari! O zi buna tuturor!


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
phpBB SEO
[ Time : 0.061s | 16 Queries | GZIP : Off ]