skytrip.ro
http://www.skytrip.ro/forum/

Retete pentru Craciun
http://www.skytrip.ro/forum/retete-pentru-craciun-t82.html
Pagina 1 din 1

Autor:  skyforum [ Mie Dec 07, 2011 3:03 pm ]
Subiectul mesajului:  Retete pentru Craciun

Romanilor le place sa aiba masa imbelsugata de Craciun, iar inventivitatea gastronomica e intotdeauna o constanta, indiferent de zona geografica in care ne aflam. Retetele preparatelor traditionale se transmit din generatie in generatie, aproape cu sfintenie, iar ingredientul minune e mai mereu un secret pentru altii. Desigur, conteaza si modul de preparare, cateodata acesta imbracand forma unui adevarat ritual in gospodaria romaneasca tipica. Si nu degeaba, caci am reusit de fiecare data sa ii convingem pe strainii de aceste meleaguri ce bucate gustoase si satioase avem. Va invitam deci sa ne spuneti ce pregatiti anul acesta pentru masa de Craciun si mai ales cum.

Autor:  dana35 [ Vin Dec 09, 2011 1:56 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Retete pentru Craciun

Buna ziua.

Eu sunt din Hunedoara si de Sarbatori intotdeauna prepar slanina de la gusa de porc cu boia, o reteta pe care am invatat-o de la mama: se pune 1 kg de gusa de porc la fiert in 2 l de apa, impreuna cu 1 ceapa taiata, 6 catei de usturoi pisati,o lingurita de boabe de piper si una de boabe de coriandru; se lasa sa fiarba 30-40 de minute la foc mic, apoi se scoate slanina si se lasa la scurs; dupa ce s-a racit, se presara pe toate partile cu boia de ardei dulce (cam 1 lingura) si se da la rece. Se serveste cu moderatie, dar este foarte gustoasa!

Autor:  sorinag [ Lun Dec 12, 2011 4:35 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Retete pentru Craciun

La noi, la Caransebes, preparam din slanina niste jumari foarte bune. Reteta e simpla: tai slanina in bucatele cat o jumatate de palma, pe care le pun in cazan, adaugand cam un litru de apa. Cand incepe sa se topeasca, torn o jumatate de litru de lapte si mai pun 8-10 cartofi curatati. Dupa ce slanina s-a topit bine, untura ramane alba, iar jumarile devin crocante si au un aspect rumen. Se strecoara, se pun in borcane, se acopera cu untura si se aseaza intr-un loc racoros. Ne ajung toata iarna si sunt gustoase foc!

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 3
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/