SkyTrip

Locul unde indragostitii iubesc sa ramana blocati

La Brasov se gaseste unul dintre cele mai romantice locuri din Europa. Strada Sforii, curiozitate a Brasovului, cea mai ingusta ulita din Cetate si din Europa de Est, atestata documentar in secolul al XVII-lea, a fost folosita in trecut drept cale de acces pentru pompieri.

Cu o latime ce variaza intre 1.11 si 1.35 de metri, 80 de metri lungime si veche de 400 de ani, aceasta face legatura intre doua strazi: Poarta Scheiului si strada Cerbului.

In anul 2003, la initiativa Consiliului Judetean, straduta a fost cosmetizata – i s-a schimbat pavajul, s-au refacut peretii cladirilor, a fost iluminata, pregatita sa reintre in circuitul turistic si sa poarte cu mandrie farmecul vremurilor de mult trecute. Felinarele de aici, in ton cu cele de acum o suta de ani, intregesc atmosfera romantioasa, dandu-ti sentimentul ca esti teleportat in timp. Astfel, au fost comandate lampase, dupa modelul celor care se afla in muzeu, singura diferenta fiind ca cele pe care le poti intalni azi in aceasta zona nu mai functioneaza cu gaz, ci sunt adaptate evolutiei tehnicii.

Conform unei publicatii online din Marea Britanie, Strada Sforii e locul potrivit pentru stabilirea unui nou record, acela de a adaposti doi indragostiti in pragul sarutului, pentru ca se spune ca e destul de dificil ca doua persoane, fata in fata, sa incapa aici.

Si asa, dandu-se sfoara in tara, dar si peste hotare, acest obiectiv turistic a ajuns sa fie un brand local. Cate regiuni ar trebui sa ia exemplul Brasovului in acest sens! Ca sa nu mai adaug ca, in primul rand, e nevoie de implicare in promovarea lucrurilor de interes la nivel local, pentru a putea avea pretentiile unui brand de tara puternic.

Diana Petrut