SkyTrip

Mai multe zile libere in 2017, mai multe ocazii de a calatori

Semne bune anul are: in 2017 vom avea, prin lege, 14 zile libere, cu doua mai multe decat in 2016. Si asta nu e tot! Doar trei dintre ele sunt in weekend - 1 ianuarie, a doua zi de Paste si de Rusalii. Nu-i asa ca suna bine? Iar daca, totusi, mergeti la serviciu in aceste zile, veti avea parte de alte beneficii. Potrivit Codului Muncii, salariatii care lucreaza in zilele de sarbatoare trebuie sa primeasca fie bani in plus la salariu, fie zile libere in compensatie.

Dupa primele doua zile libere din an, urmatoarea sarbatore legala este pe 24 ianuarie - o zi de marti, cand celebram Unirea Principatelor. Este primul an cand in aceasta zi nu se va lucra. Nu vom merge la serviciu nici pe 16 si 17 aprilie, cand celebram prima si a doua zi de Paste. De asemenea, vom avea un weekend prelungit si de 1 mai, care pica intr-o zi de luni.

Si 1 iunie, Ziua Copilului, a fost declarata oficial zi libera. Va fi distractie nu doar pentru cei mici, ci si pentru cei mari, care vor sta acasa pentru ca pica intr-o joi. O mini-vacanta vom avea si de Rusalii, fiindca a doua zi a sarbatorii este luni. Romanii vor mai avea liber pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, si de Sfantul Andrei, pe 30 noiembrie.Vom avea un sfarsit de saptamana prelungit si de Ziua Nationala a Romaniei, care va fi vineri, si de Craciun, pe care il vom sarbatori luni si marti.

In plus, așa cum se arata in Legea nr. 53/2003 și in baza unei confirmari a Ministerului Muncii, persoanele care aparțin cultelor religioase legale, altele decat cele creștine, au dreptul și la doua zile pentru fiecare dintre cele trei sarbatori religioase anuale proprii. Asadar, 2017 ne aduce zile libere in plus si deci posibilitatea de a calatori mai mult!