7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Castraveti cu smantana

Castraveti cu smantana

Castravetii cu smantana se servesc fierbinti. Desi este o delicatesa munteneasca pregatita doar cu legume, gustul bogat aromatizat va fi dat de condimente si verdeturi. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
8.7/10 din 6 voturi

Manastirea Prislop: Turism ecumenic la mormintele parintelui Arsenie Boca si Sfantului Ioan

Manastirea Prislop: Turism ecumenic la mormintele parintelui Arsenie Boca si Sfantului Ioan

Una dintre cele mai vizitate manastiri din Transilvania este cu siguranta Manastire Prislop din Silvasu de Sus, judetul Hunedoara. Originea sa se pierde in negura timpurilor. Cel mai probabil ea a fost construita de romanii din Ciula, undeva in jurul anului 1400.

In 1564 Manastirea Prislop, ajunsa in paragina, e rezidita de Zamfira, fiica lui Moise Voievod. O icoana din acele vremuri s-a pastrat pana in zilele noastre.

Cuviosul Ioan de la Prislop

In secolul XVII se intemeiaza la Prislop o scoala de invatatura bisericeasca si tot in aceasta perioada ajunge sa traiasca la manastire cel care va fi mai apoi cunoscut drept Sfantul Ioan de la Prislop sau Ioan Sihastrul. Grota unde acesta a trait este vizitata si astazi cu evlavie de mii de credinciosi, pelerinajul la acest asezamant fiind la loc de cinste. Moastele Sfantului Ioan de la Prislop au fost mutate ulterior in Tara Romaneasca. Cuviosul Ioan de la Prislop a fost si Mitropolit al Transilvaniei în perioada 1585 – 1605.

Parintele Arsenie Boca

Istoria bisericii a fost in continuare zbuciumata. A trecut la un moment dat la greco-catolici, pentru ca dupa 1948 sa redevina manastire ortodoxa.

Din 1976 Manastirea Prislop devine manastire de maici, dup ce din 1948 staret a fost renumitul parinte Arsenie Boca. El a ramas aici pana in anii ’60, cand el si adeptii sai au fost deportati de comunisti la Bucuresti, in domiciliu fortat. Mormantul sau se afla acum in gradina manastirii de maici de la Prislop, foarte multi credinciosi venind astazi sa se roage la capataiul parintelui Arsenie Boca, “Sfantul Ardealului”, pentru a-i ajuta.

Anual, zeci de mii de turisti vin la Prislop in pelerinaj ecumenic. Acestia se pot caza fie la manastire sau in satul Silvasu de Sus, fie la Hateg, aflat la 13 kilometri departare, sau la pensiunile din Hunedoara, daca sunt veniti cu masina.

Etichete: Hateg Hunedoara Prislop manastirea Prislop Arsenie Boca Sfantul Ardealului Zamfira Silvasu de Sus Ioan de la Prislop Ioan Sihastrul manastire de maici

"Manastirea Prislop: Turism ecumenic la mormintele parintelui Arsenie Boca si Sfantului Ioan" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Manastirea Prislop: Turism ecumenic la mormintele parintelui Arsenie Boca si Sfantului Ioan COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania