SkyTrip

Municipiul Campina se transforma in statiune turistica

Autoritatile locale din municipiul Campina, judetul Prahova, vor sa transforme orasul intr-o statiune turistica. Primul pas este amplasarea unui centru de informare turistica in centru.

Campina va fi inscrisa de autoritatile locale in Agentia Judeteana de Promovare a Turismului, care se va ocupa, potrivit primarului Horia Tiseanu, de includerea statiunii pe reperele turistilor romani si straini.

„Primul pas este amplasarea, in centrul orasului, a unui Centru National de Informare Turistica, cu o suprafata de 750 de metri patrati, pe Bulevardul Carol I, unde oamenii pot afla ce se poate vizita in Campina. Banii vor proveni din fonduri europene", a declarat pentru Adevarul Mariana Patrasca, purtator de cuvant al Primariei Campina.

Situarea localitatii in plina zona subcarpatica, la confluenta vailor Prahovei si Doftanei, face ca orasul cu vechi traditii turistice si imprejurimile sale, sa fie si azi apreciate si frecventate, de foarte multi vizitatori veniti din toata tara.

Campina isi propune sa atraga turistii cu mai multe biserici datand de la 1800, unul dintre cele mai frumoase muzee din tara, „Castelul Iulia Hasdeu", muzeul „Nicolae Grigorescu", dar si cu zona Valea Doftanei si Barajul Paltinu.