SkyTrip

Palatul lui Gigi Becali, obiectiv turistic: E vizitat pe bani de straini

Autocarul opreste in fata impozantei case din strada Aleea Alexandru din Bucuresti. Din el coboara cativa zeci de turisti, trecuti de prima tinerete. Sunt relaxati si imbracati lejer, asa cum sunt majoritatea turistilor, pretutindeni in lume. Au venit de departe sa viziteze palatal lui Gigi Becali!

Nu e o gluma, e chiar realitatea din aceste zile din Bucuresti. Pe langa Casa Poporului, Muzeului Taranului Roman si Ateneul Roman, turistii pot vizita si impozantul palat al finantatorului Stelei, Gigi Becali. Si pentru asta platesc bani frumosi, taxa de intrare cum ar veni.

Palatul este o cladire de patrimoniu, cu o foarte frumoasa arhitectura si care a fost renovata de Gigi Becali, fiind acum sediul sau administrativ. Pe langa incaperile in care se regaseste mult aur in toate decoratiunile, aici strainii pot vedea o multime de icoane si tablouri si chiar portretul lui “nea Gigi”, intr-o adunatura impresionanta de expozitie artistica si kitsch.

Oricum, experienta e probabil placuta pentru turistii straini, pentru ca cerere exista. Asa ca, la finalul excursiei, toata lumea e multumita.