SkyTrip

Senzationalul aterizeaza la Bellu: Dan Diaconescu cere exhumarea lui Mihai Eminescu

Mormantul lui Mihai Eminescu din cimitirul Bellu isca dispute cu iz electoral. Proaspat intrat in politica, presedintele Partidului Poporului, Dan Diaconescu, solicita exhumarea poetului national pentru a afla cauza exacta a mortii acestuia.

Mormantul simplu de la cimitirul Bellu este astazi un adevarat monument national. Din 1889, cand Eminescu a decedat, mii de oameni vin anual in pelerinaj la capataiul poetului, pentru a se reculege la umbra teiului ce ii vecheaza somnul vesnic.

Acum, o eventuala decizie de exhumare pare a fi doar o incercare de a forta limita senzationalului cu care Dan Diaconescu si-a obisnuit publicul. Desi numele lui Mihai Eminescu a suscitat in permanenta un interes maxim, fiind creionate de-a lungul timpului o sumedenie de scenarii fanteziste legate de moartea sa, nici unul dintre acestea nu si-a gasit validarea de catre istorie.

Dan Diaconescu sustine ca il va reinmormanta dupa exhumare pe Mihai Eminescu cu onoruri militare. Mai important, adevaratele onoruri vin de la miile de tineri ce se opresc la cimitirul Bellu sa lase o floare la mormantul poetului national.