SkyTrip

Turnul Cositorarilor din Sighisoara, o constructie pe cat de bizara, pe atat de fascinanta

Constructiile din Sighisoara au starnit mereu interesul romanilor din toate colturile tarii si, mai ales in ultima perioada, al turistilor de peste hotare. Una dintre aceste constructii este Turnul Cositorarilor,  care si-a schimbat infatisarea de cateva ori, pentru a se adapta tehnicii de lupta.

Turnul Cositorarilor face parte din sistemul de aparare al Cetatii Medievale Sighisoara, din judetul Mures, unde in aceasta perioada se desfasoara cel mai mare Festival Medieval din tara.

Anul in care in care a fost construit turnul nu se cunoaste cu exactitate, insa primul act unde este mentionat dateaza din 1583. Atunci a avut loc si o prima restaurare a constructiei.

Forme stranii, dar rezistente

La baza, Turnul Cositorarilor are o forma dreptunghiulara. Trunchiul este pentagonal si are in parte superioara, care este mai larga, mici ferastre care serveau ca punct de observare. Acoperisul are o alta forma, hexagonala, cu laturi inegale.

Pe langa formele sale ciudate, turnul din Sighisoara pastreaza si urmele de gloante si obuze carora le-a tinut piept de-a lungul anilor.

Astazi, Turnul Cositorarilor este umplut cu pamant, insa reprezinta unul dintre locurile de popas impresionante pentru toti cei care ajung prin aceste meleaguri.