SkyTrip

Un nou Sfinx, descoperit in Romania. Afla unde si vezi cum arata! (VIDEO)

Romania este o tara plina de obiective turistice unice si fascinante care atrag anual milioane de vizitatori. Fie ca vorbim despre zona litoralului, fie despre cea montana, tara noastra nu duce deloc lipsa de atractii pentru turistii romani si mai ales pentru cei de peste hotare. De la pesteri nesfarsite la chei si stanci cu forme deosebite, de la peisaje naturale la orase medievale pline de castele si legende faimoase, Romania este gata oricand sa-si intampine oaspetii cu locuri si clipe de neuitat. Skytrip.ro va prezinta zilnic un obiectiv romanesc de neratat. 

Faimosul Sfinx din Bucegi are un frate mai mic in Cheile Tatarului, din Muntii Gutai. Denumit Sfinxul Maramuresului, monumentul a fost descoperit de un ecologist si se pare ca va fi acoperit de ape in cativa ani.

Presedintele Asociatiei ecologiste Millenium din Baia Mare, Ilie Tudorel, a declarat ca sfinxul descoperit este o creatie inedita a naturii, aflata foarte aproape de barajul Runcu - Firiza, investitie aflata in constructie.

„Din nefericire, Sfinxul Maramuresului descoperit de noi va fi acoperit de apele barajului Runcu - Firiza, imediat ce acesta va fi pus in functiune. Sfinxul care aduce cu infatisarea unui chip uman seamana mai degraba cu un cap de dac, fiind compus din roci de andezit dur, roca greu erodabila”, a declarat  Ilie Tudorel, citat de Evz.

„Probabil ca forma actuala inseamna milioane de ani pana cand apa a sculptat forma vizibila acum. Ar fi pacat ca aceasta manifestare inedita a naturii sa dispara sub apele involburate a barajului”, a mai spus Tudorel.

Situate pe raza satului Mara, comuna Desesti, Cheile Tatarului se intind pe o distanta de 0,7 km. Sunt considerate un defileu fierastruit in andezite piroxenice, unic in Romania, motiv pentru care au si fost declarate rezervatie naturala.

Sfinxul Maramuresului, descoperit la Cheile Tatarului


Acesta nu este singurul fratior al Sfinxului din Bucegi. In judetul Buzau, exista un alt monument al naturii, mai putin cunoscut, care seamana cu un chip uman.

Este vorba despre Sfinxul din masivul Breazau, situat pe raza localitatii Bustea, comuna Manzalesti (50 km de orasul Buzau, pe Valea Slanicului).

Citeste aici mai multe despre Sfinxul din Breazau