SkyTrip

Pestera Comarnic: Muzeul din adancuri cu Sali Virgine si Ziduri Chinezesti

Romania este o tara plina de obiective turistice unice si fascinante care atrag anual milioane de vizitatori. Fie ca vorbim despre zona litoralului, fie despre cea montana, tara noastra nu duce deloc lipsa de atractii pentru turistii romani si mai ales pentru cei de peste hotare. De la pesteri nesfarsite la chei si stanci cu forme deosebite, de la peisaje naturale la orase medievale pline de castele si legende faimoase, Romania este gata oricand sa-si intampine oaspetii cu locuri si clipe de neuitat. Skytrip.ro va prezinta zilnic un obiectiv romanesc de neratat. 

Una dintre cele mai mari pesteri din Romania, Pestera Comarnic, este situata in Muntii Aninei, pe raza localitatii Iabalcea, judetul Caras-Severin. Are o lungime de 6.203 m, din care 2.000 au fost descoperiti in cadrul actiunilor de explorare intreprinse de-a lungul anilor de speologi. 

Pestera Comarnic dispune de o serie de formatiuni denumite sugestiv. Intalnim aici Orga Mica si Orga Mare, Zidurile Chinezesti, Sala de Cristal, Sala Virgina, Galeria Cotita, Fantana lui Pluto sau Gemenii, Camila, Lamaia si Crocodilul.

Celebra este Sala Zebrelor, avand peretii si tavanul dungati de calcare stratificate cu intercalatii de silex innegrit.

Concretiunile intalnite sunt de o mare diversitate, reprezentand un veritabil muzeu natural (stalactite - de tip macaroana, uger sau cotite, diverse stalgmite - columnare, domuri; gururi, perle de caverna, baraje de travertin, basoreliefuri de calcit etc.)

Traseul turistic strabate doar etajul fosil al pesterii, acesta fiind format dintr-o succesiune de galerii si sali de mari dimensiuni si foarte bogat decorate.

Vezi aici mai multe detalii despre Pestera Comarnic