7,297 oferte
3,178 obiective

Tipuri

Retete de altadata

Zalatina de toporasi

Zalatina de toporasi

Sa iei 60 dramuri toporasi, numai frunzele de la floare, si le oparesti c-o litra de apa clocotita si o lasi pana se limpezeste; apoi torni apa aceea peste 40 dramuri zahar, pui si zama de la doua ala ...

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Crema caramel

Reteta adaugata de catre monica in data de 2015-09-30
10.0/10 din 2 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Crema caramel

Crema caramel, un desert dulce, dulce.

Ingrediente

  • 1 l de lapte;
  • 6 oua;
  • 325 g de zahar;
  • 2 plicuri de zahar vanilat;
  • 300 g de biscuiti;
  • 85 g de unt;
  • 2 linguri de ulei.

Mod de Preparare Crema caramel

  • se caramelizeaza intr-o cratita 150 g de zahar; se tapeteaza vasul cat mai uniform, inclinandu-l cu repeziciune in toate partile; la final, se lasa zaharul sa se raceasca;
  • ouale se mixeaza cu 5 linguri de zahar, cu zaharul vanilat si cu laptele, dupa care amestecul obtinut se toarna in cratita tapetata cu zaharul ars si se introduce in cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 50 de minute;
  • biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul topit, apoi se asaza pe hartie pergament, in forma de blat subtire, rotund, cu diametrul egal cu al cratitei in care se pregateste crema;
  • se prepara un sirop din 100 g de zahar si 2-3 linguri de apa, la foc mic, amestecand pana cand devine auriu; se unge o coala de hartie pergament cu ulei si se toarna in fir subtire stelute, gheme sau alte figurine de caramel;
  • crema se rastoarna peste blatul de biscuiti si se decoreaza cu stelute si gheme de zahar ars.

Mod de servire

Se serveste rece.

+ adauga comentariu pentru Crema caramel COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania