7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Pogacele cu jumari ca la Bocsa

Pogacele cu jumari ca la Bocsa

Ideale pentru ocaziile cand avem musafiri, dar si pentru o gustare rapida, pogacelele cu jumari sunt usor de preparat si au un gust irezistibil. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Parcul Astra din Sibiu: 132 de ani petrecuti in inima orasului

Parcul Astra din Sibiu: 132 de ani petrecuti in inima orasului

Romania este o tara plina de obiective turistice unice si fascinante care atrag anual milioane de vizitatori. Fie ca vorbim despre zona litoralului, fie despre cea montana, tara noastra nu duce deloc lipsa de atractii pentru turistii romani si mai ales pentru cei de peste hotare. De la pesteri nesfarsite la chei si stanci cu forme deosebite, de la peisaje naturale la orase medievale pline de castele si legende faimoase, Romania este gata oricand sa-si intampine oaspetii cu locuri si clipe de neuitat. Skytrip.ro va prezinta zilnic un obiectiv romanesc de neratat. 

Parcul Astra din Sibiu este o zona amplasata in inima orasului, delimitata de strazile Mitropoliei, George Baritiu, Ioan Lupas si Piata Unirii. In 2011 se implinesc 132 de ani de la infiintarea acestui parc, care gazduieste, printre altele, 9 busturi ale unor importante personalitati romanesti. 

Ideea infiintarii unui parc in centrul Sibiului a venit in 1869, insa s-a materializat abia in 1879, odata cu intemeierea Societatii pentru infrumusetarea orasului. Parcul a fost prima realizare de seama a acesteia. 

Busturile lui Baritiu, Goga si Lazar 

Parcul Astra gazduieste 9 busturi ale celor mai importante personalitati romanesti grupate in jurul Asociatiei ASTRA: Gheorghe Baritiu, Badea Cartan, Timotei Cipariu, Octavian Goga, Gheorghe Lazar, Andrei Muresanu, Andrei Saguna, Ioan Slavici si Emanuil Gojdu. 

Bustul lui Baritiu, cea mai impunatoare realizare, situat exact in fata intrarii in edificiu, a fost realizat de Oskar Spathe in 1912 si adus in parc in 1924. Bustul lui Goga a fost realizat de Ada Geo Medrea, sotia sculptorului Corneliu Medrea. 

Palatul Asociatiunii 

In partea stanga a parcului se afla Policlinica de copii. O alta cladire este Palatul Asociatiunii, inaugurat in 1905. Aceasta adapostea o sala de conferinte, biblioteca, prima sala de teatru romanesc si Muzeul de etnografie si pictura romaneasca. 

In prezent, Palatul Asociatiunii gazduieste Biblioteca Astra, cea mai importanta biblioteca a orasului. Corpul B al Bibliotecii ASTRA a fost ridicat in partea de nord a parcului, la intersectia cu strada Mitropoliei, fiind inaugurat in 2007.

Etichete: Parcul Astra Sibiu busturi Palatul Asociatiunii Gheorghe Baritiu Ioan Lupas Piata Unirii Badea Cartan Timotei Cipariu Octavian Goga Gheorghe Lazar Andrei Muresanu Andrei Saguna Ioan Slavici Emanuil Gojdu Ada Geo Medrea Corneliu Medrea

"Parcul Astra din Sibiu: 132 de ani petrecuti in inima orasului" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Parcul Astra din Sibiu: 132 de ani petrecuti in inima orasului COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania