7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Chec cu lamaie si vanilie

Chec cu lamaie si vanilie

Chec cu lamaie si vanilie ca la Satu-Mare. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Podul lui Dumnezeu, unul dintre cele trei poduri naturale din lume

Podul lui Dumnezeu, unul dintre cele trei poduri naturale din lume

Unul dintre cele trei poduri naturale din lume se afla in Romania. Mai exact in judetul Mehedinti, comuna Ponoarele, langa Baia de Arama. Peste Podul lui Dumnezeu trec diverse legende, oamenii vin cu tot felul de povesti privind istoria si originea acestuia.

De exemplu, una dintre ele spune ca pe aceste meleaguri, cu mult timp in urma, traia necuratul. Saturandu-se de raul pe care acesta il facea, oamenii i-au cerut lui Dumnezeu sa-i scape de el. Acesta i-a ascultat, a lovit cu palma tavanul pesterii in care locuia raul si acesta s-a prabusit peste intrare. Raul insa nu a disparut, ci mai mult a iesit pe sub deal, pe cealalta gura a pesterii, cea care duce catre lacul Zatonul Mare, s-a agatat cu ghearele de varful Dealul Pesterii, sapand santuri de calcar, cunoscute in prezent ca si campiile de la lapiezuri Afrodita si Cleopatra. S-a urcat apoi pe Stanca Diavolului, loc de unde se banuieste ca vegheaza oamenii care intra in pestera si pe care uneori ii ineaca in lacul din apropiere.

Cei de aici mai vorbesc despre Hercule sau de Iovan Iorgovan, despre faptul ca acest personaj de basm ar fi construit podul pentru a urmari balaurul care i-a rapit mandruta.

O alta legenda povesteste ca Dumnezeu a construit acest pod pentru a-l ajuta pe Sfantul Nicodim sa treaca spre Tismana, dupa ce locuitorii comunei l-au alungat. Se spune ca acest calugar cauta cascada ce i s-a aratat in vis, deasupra careia trebuia sa construiasca o manastire. S-a oprit la Ponoarele, la izbucul de unde izvoraste acest parau, insa doua familii l-au acuzat de furt pe nedrept. A trebuit sa plece din sat, dar a lasat in urma un blestem –apa de aici sa se zbuciume, sa fie fara pesti si sa o inghita pamantul, lucru care s-a si intamplat, pentru ca de-a lungul ei s-au construit opt mori care au fost abandonate, iar in apa nu traieste nicio vietate.

In realitate, podul peste care trece soseaua se prezinta sub forma unei arcade cu 25 de metri lungime si 8 latime, care a luat nastere prin prabusirea tavanului unei pesteri.

De o parte si de alta a Podului lui Dumnezeu se gasesc lacurile Zatonul Mare si Zatonul Mic. Primul are o adancime de 20 de metri si o suprafata de aproximativ 2 kilometr patrati, insa, in ciuda adancimii sale, pe timp de seceta acesta seaca, iar cand ploua, iese din adancuri furios, plin de mal si rosietic, devenind din nou albastru doar dupa ce malul se depune pe fund. Nu e deloc iesit din comun, avand in vedere legenda lui Nicodim, nu? Despre Zatonul Mic cei de pe aici spun ca e fara fund, pentru ca niciun scufundator nu a reusit sa-l atinga.

Daca te gandesti sa vii pe aici cu masina, sa stii ca se spune ca masinile care ajung pe acest pod raman fara frane, insa Dumnezeu sta de veghe sa-i salveze pe oameni. Iti spun asta, pentru ca uneori, chiar daca El era de veghe, au mai fost accidente, insa fara victime.

In apropiere se afla si padurea de liliac Ponoare, considerata printre cele mai mari din tara, unde are loc si sarbatoarea liliacului, in luna mai.

Diana Petrut

Etichete: Podul lui Dumnezeu Mehedinti legende

"Podul lui Dumnezeu, unul dintre cele trei poduri naturale din lume" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Podul lui Dumnezeu, unul dintre cele trei poduri naturale din lume COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania