7,297 oferte
3,178 obiective

Tipuri

Retete de altadata

Salata de ciuperci

Salata de ciuperci

Salata de ciuperci specific dobrogeana se poate asorta si cu o maioneza clasica sau poate fi amestecata cu marar tocat, o lingura de smantana, piper, zeama de lamaie, cativa catei de usturoi pisati. ...

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Baclava

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-03-18
10.0/10 din 4 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Baclava

Se spune ca baclavaua apartine culturii antice, de unde s-a raspandit peste tot, la arabi si la greci, armeni si turci, pana la dobrogeni.

Ingrediente

  • Aluat: 1 kg de faina extra, bine uscata; 1 ou; 1 lingurita de unt; 1 paharel de vin alb;
  • Umplutura: 1 caus de unt topit; 1 litru de zahar; 500 g de nuci pisate;
  • Sirop: 1 kg de zahar; 500 ml de apa; vanilie; scortisoara; apa de trandafiri.

Mod de Preparare Baclava

  • se framanta faina bine, cu apa calduta, pana iese un aluat moale, apoi se lasa la dospit;
  • se imparte aluatul in 30 de bucati sferice; fiecare bucata se intinde foaie dreptunghiulara, foarte subtire;
  • se unge cu unt o tava rotunda;
  • se stropeste fiecare foaie cu unt si se presara cu nuci si zahar;
  • se impacheteaza ca o scrisoare, adunand colturile la mijloc, o data si inca o data sau se pot alterna foile cu umplutura;
  • se potrivesc baclavalele, se mai scalda inca o data in unt si apoi se pun la cuptor, la foc potrivit;
  • la final, cand baclavalele s-au rumenit, se toarna peste ele siropul, rezultat din fierberea ingredientelor specificate.

Mod de servire

Se serveste a doua zi, rece.

+ adauga comentariu pentru Baclava COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania