
Ciorba de potroace
Ciorba de potroace este una dintre cele mai bune ciorbe traditionala Munteniei, maruntaiele de pasare, preferabil pasare de curte, in combinatie cu zeama de varza acra dau ciorbei o savoare de neuitat ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
![]() |
Descriere Baclava
Se spune ca baclavaua apartine culturii antice, de unde s-a raspandit peste tot, la arabi si la greci, armeni si turci, pana la dobrogeni.
Ingrediente
- Aluat: 1 kg de faina extra, bine uscata; 1 ou; 1 lingurita de unt; 1 paharel de vin alb;
- Umplutura: 1 caus de unt topit; 1 litru de zahar; 500 g de nuci pisate;
- Sirop: 1 kg de zahar; 500 ml de apa; vanilie; scortisoara; apa de trandafiri.
Mod de Preparare Baclava
- se framanta faina bine, cu apa calduta, pana iese un aluat moale, apoi se lasa la dospit;
- se imparte aluatul in 30 de bucati sferice; fiecare bucata se intinde foaie dreptunghiulara, foarte subtire;
- se unge cu unt o tava rotunda;
- se stropeste fiecare foaie cu unt si se presara cu nuci si zahar;
- se impacheteaza ca o scrisoare, adunand colturile la mijloc, o data si inca o data sau se pot alterna foile cu umplutura;
- se potrivesc baclavalele, se mai scalda inca o data in unt si apoi se pun la cuptor, la foc potrivit;
- la final, cand baclavalele s-au rumenit, se toarna peste ele siropul, rezultat din fierberea ingredientelor specificate.
Mod de servire
Se serveste a doua zi, rece.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare



Fii primul care comenteaza asta.