7,297 oferte
3,178 obiective

Bors de sfecla cu smantana

Reteta adaugata de catre monica in data de 2014-02-27
3.8/10 din 4 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Bors de sfecla cu smantana

Bors de sfecla si rasol de vita, dres cu smantana si presarat cu verdeata.

Ingrediente

  • 500 g de rasol de vita;
  • 3 sfecle rosii;
  • 3 morcovi;
  • 1 telina mica;
  • 1/2 de varza mica;
  • 1 ardei gras;
  • 2 cepe;
  • 3 rosii;
  • 1/2 l de bors;
  • 3 linguri de ulei;
  • 1 galbenus;
  • 1 legatura de leustean;
  • 1 legatura de patrunjel;
  • 1 cana de smantana;
  • sare.

Mod de Preparare Bors de sfecla cu smantana

  • rasolul se fierbe la foc mic in 2,5 l de apa cu sare, indepartand spuma; dupa ce carnea s-a inmuiat, se scoate, se curata de pe oase si se taie cubulete;
  • legumele se curata si se spala, apoi se taie varza fideluta, ceapa marunt, iar morcovii, rosiile decojite, telina si ardeiul, in cubulete; sfecla se da pe razatoarea mare;
  • radacinoasele si varza se fierb timp de 10 minute, apoi se adauga sfecla, ardeiul si ceapa, lasand sa mai fiarba inca 10 minute;
  • separat, se fierbe si borsul;
  • se adauga in ciorba, pentru cateva clocote, rosiile, carnea, borsul, precum si sare dupa gust;
  • se stinge focul, se drege ciorba cu un amestec de galbenus si smantana, apoi se toarna uleiul si se presara verdeata tocata fin; se acopera, pentru 5 minute, cu un capac.

+ adauga comentariu pentru Bors de sfecla cu smantana COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania