7,297 oferte
3,178 obiective

Tipuri

Retete de altadata

Plachie bucovineana

Plachie bucovineana

Preparatele culinare din peste au fost intotdeauna la loc de cinste in gastronomia romaneasca. Pestele este o sursa de minerale si vitamine, contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Indi ...

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Budinca de legume

Reteta adaugata de catre monica in data de 2015-09-30
10.0/10 din 1 vot


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Budinca de legume

Budinca de morcovi, mazare, conopida si ciuperci, presarata cu cascaval ras.

Ingrediente

  • 4 morcovi;
  • 200 g de mazare;
  • 200 g de ciuperci;
  • 200 g de conopida;
  • 120 g de unt;
  • 80 g de faina;
  • 500 ml de lapte;
  • 100 g de cascaval;
  • 4 oua;
  • 2 linguri de pesmet;
  • sare.

Mod de Preparare Budinca de legume

  • legumele se curata si se spala, apoi morcovii si ciupercile se taie felioare subtiri, iar buchetelele de conopida in jumatate, pe lungime;
  • se inabusa legumele in 30 g de unt, turnand treptat cate putina apa fierbinte; cand s-au inmuiat, se stinge focul si se lasa sa se raceasca;
  • separat, se topesc 70 g de unt, presarand faina pana se omogenizeaza amestecul, apoi se stinge cu laptele caldut, incorporat treptat, amestecand energic cu o lingura de lemn, ca sa nu se formeze cocoloase; se lasa la racit;
  • cand legumele si sosul s-au racit, se amesteca adaugandu-se treptat galbenusurile, 50 g de cascaval ras si albusurile batute spuma cu un praf de sare;
  • cu untul ramas se unge un vas termorezistent, dupa care se tapeteaza cu pesmet; se toarna compozitia in vas si fie se introduce la cuptor, pentru 35-40 de minute, la foc mijlociu, fie se acopera cu un capac si se fierbe timp de 40-45 de minute pe baie de aburi;
  • cand este gata, se presara cascaval ras si se portioneaza dupa ce s-a mai racit.

Mod de servire

Se serveste cu iaurt, sana sau lapte batut.

+ adauga comentariu pentru Budinca de legume COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania