7,311 oferte
3,178 obiective

Bulz moldovenesc

Reteta adaugata de catre skytrip in data de 2011-02-24
8.0/10 din 4 voturi


Descriere Bulz moldovenesc

Bulzul moldovenesc este un cocolos din mamaliga calda, umplut cu branza de oaie sau urda, potrivindu-se bine alaturi de un pahar cu lapte gros (chisleag).

Ingrediente

  • 1 litru apa;
  • 500 g malai;
  • 500 g branza de burduf;
  • 50 g unt;
  • 500 ml lapte batut.

Mod de Preparare Bulz moldovenesc

  • se face o mamaliga tare;
  • mamaliga fierbinte se rastoarna pe un fund de lemn, se unge cu unt, se fac cocolosi de mamaliga care se umplu cu aproximativ 150 g de branza de burduf, obtinandu-se niste bulgari care sa nu depaseasca 500 g;
  • se dau un pic la cuptor incins in prealabil;
  • se lasa pana se rumenesc.

Mod de servire

Se serveste cu un pahar de rachiu de mere sau unul de vin alb sec.

+ adauga comentariu pentru Bulz moldovenesc COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania