7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Mar umplut la cuptor

Mar umplut la cuptor

Marul, un aliment- medicament, aflat la loc de cinste din cele mai vechi vremuri, crud sau copt in cuptor, ramane un dulce sanatos, delicios si aromat pentru fiecare. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 3 voturi

Calatorie in timp, la Viscri

Calatorie in timp, la Viscri

Astazi te invitam la o intoarcere in timp, intr-un loc cu farmec aparte, aer curat, produse naturale, mancare gustoasa traditionala, printre oameni simpli, dar bogati sufleteste si cu chef de vorba, insa nu departe de familia regala a Marii Britanii, pentru ca aici printul Charles se bucura de liniste, cel putin o data pe an. Este vorba despre Viscri, unul dintre locurile preferate ale turistilor din intreaga lume.

Aici se afla una dintre cele mai impresionante biserici fortificate sasesti, din cele 6 inscrise in patrimoniul mondial UNESCO, a carei constructie a avut loc de-a lungul a mai mult de doua secole. La inceput in aceste locuri a existat o capela din calcar alb, apartinand unor secui care se stabilisera in zona inaintea sosirii colonistilor germani. De la aceasta capela sasii au inceput sa ridice biserica lor, impreuna cu turnul de locuit de langa ea si zidul de piatra ce o inconjoara. In timp, constructia a trecut prin alte lucrari, inclusiv cele de fortificare. Biserica de aici este construita in stil gotic, iar mobilierul si alte lucruri care se gasesc in interior sunt impodobite cu decoratiuni populare specific sasesti.

Casele, desi renovate, nu si-au pierdut deloc din specificul arhitecturii sasesti din vremuri demult uitate, si te invita parca la o incursiune cu parfum arhaic. Unele dintre locuinte te intampina cu sosete. Suna ciudat, nu-i asa? Insa nu orice fel de sosete, ci din lana naturala. Se spune ca la inceput acestea erau crosetate din vechi pulovere de lana de catre femeile din sat, fiind date in schimbul alimentelor, precum zahar, ulei sau paine. Cu timpul, insa, sosetele fiind apreciate, femeile de aici si-au extins si pasiunea pentru tricotat inspre manusi, caciuli, pulovere sau papuci de pasla, unele dintre ele fiind trimise in Germania, dar si in alte tari ale lumii.

Asa stand lucrurile, puteti veni oricand pe aceste meleaguri. Si ca si cum nu ar fi indeajuns, ati putea merge la plimbare cu caruta, invata cum se face branza, indulci cu gemuri delicioase si faimoase pana si la targuri internationale pentru efectele lor.

Sursa poza: http://www.promotesighisoara.com

Etichete: Brasov biserici fortificate Viscri

"Calatorie in timp, la Viscri" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Calatorie in timp, la Viscri COMENTARII (2):

fb_avatar
admin

Buna, Petrica!

Iti multumim pentru mesaj si informatii!

In curand, va fi disponibil pe site un mecanism prin care utilizatorii vor putea incarca poze si recomanda obiective si destinatii! Pana atunci insa, ne poti trimite fotografiile pe adresa de e-mail [email protected] si acestea vor fi postate in cel mai scurt timp.

O zi senina!


fb_avatar
Petrica

Buna .
Am vizita biserica de la Viscri, in august 2011, si mi-a placut. De ce? Cel mai important a fost linistea, cat am vizitat biserica ( din naos pana in turnul clopotnitei ) si curtea aferenta, nu ne-a deranjat nimeni. Un baiat, curatorul bisericii, a fost amabil, si ne-a aratat locuri mai putin umblate, inedite. La data vizitei noastre, biserica era in timpul renovarii, orga din spatele altarului se afla la reparat, dar amploarea si frumusetea constructiei, se putea recunoaste.
Este o biserica saseasca, bine conservata, si care merita vizitata.
Petrica
P.S. Am incercat sa atasez cateva poze, dar nu am reusit.



Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania