Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,311 oferte
3,178 obiective

Ciorba de miel

Reteta adaugata de catre admin in data de 2012-04-12
8.5/10 din 4 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Ciorba de miel

Ciorba de miel cu zarzavat, orez, verdeata si bors, dreasa cu smantana si ou.

Ingrediente

  • 1 cap de miel, gat, coada, bucati de carne si os (orice in afara de muschii spatelui, carnea pulpelor si maruntaie);
  • 2-3 morcovi;
  • 1-2 pastarnac;
  • 1 telina mica;
  • 2 cepe sau 3 legaturi de ceapa verde;
  • 100 g de orez;
  • 2 oua;
  • 200 ml de smantana;
  • 2 legaturi de verdeata (leustean, tarhon);
  • 2 legaturi de verzituri (stevie, loboda, macris, leurda);
  • 1 l de bors (eventual 100 ml de otet);
  • 20 de boabe de piper;
  • sare.

Mod de Preparare Ciorba de miel

  • se pregateste capul de miel: se taie partea din fata, se scot globii ochilor, se spala narile cu apa si se curata cu varful cutitului;
  • gatul si restul carnii se taie in bucati potrivite;
  • morcovul, pastarnacul, telina si ceapa se taie marunt si se pun la fiert in 3 l de apa rece, impreuna cu carnea, piperul si o lingurita de sare; se spumuieste;
  • dupa ce a fiert o ora la foc mic, se adauga orezul si verzitura tocata;
  • borsul se da intr-un clocot, apoi, dupa 20 de minute, se adauga la ciorba (cam jumatate de litru, iar daca va place mai acra, 1 l) si se mai lasa cateva clocote;
  • se ia cioba de pe foc si se drege cu smantana batuta cu ouale si putina zeama din ciorba, apoi se sareaza;
  • se presara verdeata tocata (leustean si tarhon).

+ adauga comentariu pentru Ciorba de miel COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania