7,297 oferte
3,178 obiective

Tipuri

Retete de altadata

Polonice oltenesti

Polonice oltenesti

Bilute din pasta de ou fiert, cascaval si carne de carnat prajit, imbracate in verdeata si ardei rosu si servite in foi de ceapa. ...

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Ciorba taraneasca

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-06-07
9.8/10 din 8 voturi


Descriere Ciorba taraneasca

Ciorba taraneasca de vacuta sau de purcel este o mancare energica des intalnita pe mesele celor din Prahova.

Ingrediente

  • 1 ceapa mare;
  • 2 morcovi;
  • 1 telina mica;
  • 2 pastarnaci;
  • 1 radacina patrunjel;
  • 2 ardei grasi;
  • 4 rosii;
  • 4 cartofi;
  • 100 g mazare verde;
  • 150 g de fasole verde;
  • 1 sfert de varza alba;
  • 1 conopida mica;
  • 1 dovlecel;
  • 1 vinetica;
  • leustean, patrunjel verde;
  • sare;
  • 1 kg de oase mari de vaca sau porc;
  • 1 l de bors;
  • 1 kg de piept de vitel, vaca sau carne slaba de porc, sau bucatele de carne de pui.

Mod de Preparare Ciorba taraneasca

  • se pun oasele la fiert, impreuna cu carnea, in 3 l de apa, la foc mic, sa nu se tulbure;
  • se curata si se taie fasii, bucatele, feliute morcovii, pastarnacul, patrunjelul, ceapa, fasolea, varza, ardeii, rosiile;
  • dupa o ora, se adauga la fiert, pentru inca 30 de minute, cele pregatite mai sus, plus mazarea;
  • se curata cartofii, se taie cubulete, felii, cartofii, dovlecelul, vanata, conopida;
  • se scot oasele, care fierb de o ora si jumatate, zeama se degreseaza daca se doreste;
  • se adauga cartofii si celelalte;
  • peste inca 15 minute de clocotit se pun sarea si borsul si se mai lasa pe foc inca 3-5 minute;
  • se mai adauga apa daca e cazul, iar la final se adauga leustean tocat.

Mod de servire

Se poate servi cu ardei iute si smantana.

+ adauga comentariu pentru Ciorba taraneasca COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania