7,297 oferte
3,178 obiective

Gasca salbatica la cuptor

Reteta adaugata de catre admin in data de 2015-10-31
8.0/10 din 7 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Gasca salbatica la cuptor

Desi prepararea ei cere multa rabdare, nu trebuie sa ratezi o asemenea delicatesa.

Ingrediente

  • 1 gasca;
  • 200 g de unt;
  • 200 g de untura de gasca;
  • 1 kg de ceapa;
  • 2 capatani de usturoi;
  • 1 litru de vin alb de masa;
  • 1 kg de rosii decojite, in bulion sau proaspete;
  • 250 ml de vin alb dulce (Tamaioasa sau Muscat Ottonel);
  • sare si piper;
  • ierburi uscate sau proaspete: marar, cimbru, leustean, patrunjel.

Mod de Preparare Gasca salbatica la cuptor

  • gasca curatata se taie bucati si se freaca cu piper si usturoi;
  • se incing untul cu untura, apoi se potriveste gasca in cratita, rumenirea facandu-se la foc iute sa inchida porii;
  • se toaca ceapa si usturoiul, se pun 15 minute la calit langa gasca rumenita, la foc mic;
  • se incalzeste 1 litru de vin alb sec si se toarna peste carne;
  • se taie rosiile, se adauga la fiertura cu buchetul de ierburi, sare si piper;
  • se acopera bine si se da la cuptor 4-5 ore, la foc mic;
  • la sfarsit se degreseaza, se scot ierburile, se descopera si se adauga vinul parfumat si dulce pentru inca o jumatate de ora de clocote.

Mod de servire

Se serveste cu un pahar de vin, Pinot Noir sau Feteasca Neagra.

+ adauga comentariu pentru Gasca salbatica la cuptor COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania