Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
- Cetatea Poenari Arges
- Cheile NereiCaras-Severin
- Lacul SurducTimis
- Palatul Stirbei de la BufteaIlfov
- Catedrala Episcopala Ortodoxa din RomanNeamt
- Muzeul Judetean de Stiintele Naturii PloiestiPrahova
- Rezervatia naturala Padurea CrivineniBuzau
- Rezervatia naturala Dunele de nisip de la Hanu ConachiGalati
Articole recente
Bilete de Avion
![]() |
Descriere Ghebe murate
Se asorteaza cu o gramada de mancaruri, dar sunt bune si neinsotite.
Ingrediente
- 2 kg de ghebe;
- 700 ml de otet;
- 2-3 foi de dafin;
- 1 lingura de zahar;
- 1 lingurita de piper;
- 50 g de sare;
- usturoi, dupa gust.
Mod de Preparare Ghebe murate
- ciupercile se curata de cozi si se spala bine;
- se pun la fiert 3 l de apa cu 300 ml de otet;
- cand apa incepe sa clocoteasca, se pun ciupercile si se lasa la fiert 10 minute; dupa aceea, cratita se ia de pe foc si se mai lasa acoperita inca 10 minute;
- ciupercile se iau apoi cu o strecuratoare si se transfera intr-un vas cu apa rece, dupa care se scurg bine;
- se adauga usturoi dupa gust si se aseaza in borcane;
- se fierbe o compozitie formata din 1 l de apa, 400 ml de otet, sarea, piperul, zaharul si foile de dafin, si se toarna peste ciupercile din borcan.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.