
Supa de rosii cu galuste de gris
Supa de rosii este una dintre mancarurile cele mai hranitoare si usor de preparat in fiecare sezon. Pentru obtinerea unor galuste pufoase, focul trebuie sa fie foarte mic, iar compozitia pregatita in ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
![]() |
Descriere Gulas oradean
Gulas cu carne de vita, taitei si legume, condimentat cu boia, chimen, cimbru si ardei iute si presarat cu verdeata.
Ingrediente
- 400 g de carne de vita;
- 100 g de untura;
- 250 g de ceapa;
- 10 g de usturoi;
- 750 g de faina;
- 1 ou;
- 100 g de ardei grasi;
- 125 g de morcovi;
- 125 g de patrunjel;
- 75 g de telina;
- 750 g de cartofi;
- 1 ardei iute;
- 2 g de cimbru;
- 2 g de boia de ardei;
- 50 g de bulion pasta;
- 3 g de chimen;
- 1 legatura de verdeata;
- 25 g de sare;
- 1 g de piper.
Mod de Preparare Gulas oradean
- carnea se spala, se usuca intr-un servet, se taie in bucati si se prajeste in untura incinsa; dupa ce s-a prajit, se scoate intr-o tava si se tine la cald;
- ceapa se taie marunt si se prajeste in untura ramasa;
- dupa ce s-a rumenit, se stinge cu boia, se adauga carnea, se amesteca bine si se acopera, lasandu-se putin sa se inabuse;
- se adauga apoi jumatate din cantitatea de bulion si apa, atat cat sa acopere carnea;
- legumele se taie patratele potrivite si se pun peste carne; cand e pe jumatate fiarta, se presara putina sare;
- in faina, ou si putina sare se face un aluat e consistenta tare, in care se fac bastonase de grosimea unei macaroane, care apoi se taie lungi de cca. 1 cm si se fierb in apa cu sare; upa fierbere,m se spala bine si se pun separat;
- cand carnea este aprope gata, se adauga cartofii, chimenul, usturoiul, piperul, cimbrul, sare si apa necesara si se continua fierberea;
- areii grasi si ardeiul iute se taie julien si se prajesc;
- cand cartofii sunt aproape fierti, se adauga taiteii, restul de bulion si ardeii prajiti;
- la sfarsit, se presara cu verdeata tocata marunt.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.