7,297 oferte
3,178 obiective

Tipuri

Retete de altadata

Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Adevaratele parjoale moldovenesti au un gust autentic daca se aleg cantitati egale de carne, neaparat vitel si porc, trecuta prin masina de tocat de doua ori. ...

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Iahnie de fasole cu carne afumata

Reteta adaugata de catre skytrip in data de 2011-02-23
9.6/10 din 5 voturi


Descriere Iahnie de fasole cu carne afumata

Iahnia de fasole a devenit un preparat emblema al gastronomiei romanesti. Fiarta la foc mic pentru un timp indelungat isi pastreaza valorile nutritive, sursa de fibre si vitaminele, totul pentru un gust satios.

Ingrediente

  • 300 g pastrama afumata de gasca;
  • 200 g costita afumata;
  • 300 g carnaciori de porc afumati;
  • 1 lingura untura de gasca;
  • 1 ciolan afumat de porc 500 g;
  • 2 linguri maduva;
  • 1 ardei gras;
  • 2 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 2 foi dafin;
  • 3 legaturi de marar;
  • 1 legatura de tarhon;
  • 1 pahar vin alb dulce;
  • 200 ml bulion gros de rosii;
  •  5 catei usturoi;
  • 1 lingurita cu boia;
  • 1 lingura pasta ardei;
  • piper boabe;
  • 1 kg fasole alba cu bob mare;

Mod de Preparare Iahnie de fasole cu carne afumata

Seara

  • se pune fasolea de cu seara la inmuiat in multa apa rece;

Dimineata

  • ciolanul, pastrama si fasolea, piper boabe si boia, se pun la fiert in 3 litri apa (trebuie sa scada destul de mult);
  • carnatii si costita se taie in bucati potrivite;
  • ceapa, ardeiul si morcovii se dau pe razatoare;
  • se amesteca pasta de ardei cu usturoiul si tarhonul maruntit;
  • dupa aproximativ 1 ora se scoate ciolanul din fiertura si se lasa putin sa se raceasca;
  • se pun la fiert in zeama de fasole: ceapa, morcovii, ardeiul, maduva, untura de gasca, pastrama, costita, usturoiul, tarhonul, paprica, pasta de ardei, vinul (se amesteca des, sa nu se prinda), timp de 30 de minute, la foc mic pe marginea plite;
  • se dezoseaza ciolanul, se taie carnea, soricul si se pun in fiertura;
  • dupa ce s-a scurs jumatatea de ora, se adauga carnaciorii si bulionul de rosii, si se lasa sa mai fiarba inabusit timp de 20 minute;
  • potriviti cantitatea de apa astfel incat aproximativ jumatate litru zeama groasa sa ramana deasupra afumaturilor;
  • se toaca mararul;
  • dupa aproximativ 2 ore 1/2, iahnia se ia de pe foc si se presara marar.

Mod de servire

Se poate servi alaturi de un vin rosu rubiniu.

+ adauga comentariu pentru Iahnie de fasole cu carne afumata COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania