
Bors de fasole vere cu taitei de casa
Cu discrete arome de usturoi si cimbru, borsul de fasole verde cu taitei se presara cu leusean si se serveste cu pofta. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
![]() |
Descriere Invartita cu mac
Prajitura cu mac.
Ingrediente
- 3 cesti de faina;
- 1 cana de lapte;
- 3 oua;
- 1 pahar de zahar;
- 1 lingurita de drojdie;
- 3 linguri de unt;
- 3 linguri de ulei;
- 500 g de seminte de mac;
- zahar vanilat sau vanili;
- coaja rasa de la o lamaie;
- sare.
Mod de Preparare Invartita cu mac
- se framanta un aluat vartos din faina, doua oua, 1/2 cana de lapte, o cana de zahar, drojdie, ulei si doua linguri de unt si se lasa la dospit 2–3 ore;
- separat, se macina macul si se pune la fiert; cand s-a inchegat, se ia de pe foc, se adauga aromele, laptele si zaharul ramas, amestecand in continuare;
- se intinde o foaie de aluat groasa de 1 cm, in care se asaza umplutura si se invarte foaia;
- se unge cu unt o tava de cozonac, se asaza invartita, se unge cu oul ramas si se da la cuptor, la foc mare, ca sa creasca; dupa cateva minute, se micsoreaza focul si se lasa sa se rumeneasca.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare



Fii primul care comenteaza asta.