
Mazare verde cu marole capatane
Tai marolele in patru parti si le oparesti cu apa clocotita; scurgi apa, apoi pui in tingire unt sau grasime si un rand de mazare verde si un rand de marole, si la mijloc un pui prajit si lasi sa scad ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
![]() |
Descriere Midii in sos tartar
Midii in sos tartar cu lamaie.
Ingrediente
- 12 stridii proaspete;
- 1 ou;
- 1/2 ceapa;
- 1 lingurita de mustar;
- 1/2 lingurita de boia;
- 2 lamai;
- 1 lingurita de otet de vin alb;
- 1 pahar de ulei (de masline);
- sare si piper alb.
Mod de Preparare Midii in sos tartar
- oul se fierbe tare, iar galbenusul se freaca cu mustarul, zeama de la lamai si uleiul turnat in fir subtire, amestecand constant;
- cand se obtine un sos bine omogenizat, se adauga ceapa tocata, boiaua, sare si piper dupa gust si otetul;
- cu ajutorul unui cutit, se deschid stridiie deasupra unui vas, in care se colecteaza lichidul din interiorul acestora, care apoi se pune la fiert;
- carnea se desprinde de valva, se curata, se pune in cratita cu lichidul clocotit si se fierbe circa 15 secunde, dupa care se scurge;
- cochiliile stridiilor se spala bine si jumatatile mai adanci se aseaza pe un platou; in fiecare din ele se pune cate o bucata de carne, iar deasupra se toarna sosul de tartar preparat; la final se decoreaza cu felii de lamaie.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.