7,311 oferte
3,178 obiective

Paine de casa cu lapte

Reteta adaugata de catre skytrip in data de 2011-02-23
8.3/10 din 4 voturi


Descriere Paine de casa cu lapte

Painea este un aliment popular preparat cu ingrediente minime, cum ar fi faina de grau, apa si sarea, toate sub actiunea drojdiei, ingredientul de dospire. In regiunea Banatului aluatul de paine se plamadeste cu lapte cald, devenind pufos si fraged.

Ingrediente

  • 1 kg faina alba;
  • 1 lingurita de sare;
  • 2 cesti mari de lapte;
  • 1 nuca de drojdie.

Mod de Preparare Paine de casa cu lapte

  • drojdia se dizolva in lapte caldut;
  • se cerne faina, iar in mijloc se creaza o scobitura unde se toarna laptele cu drojdia dizolvata;
  • se adauga praful de sare si apoi se framanta;
  • se incorporeaza treptat lapte cald, pana cand aluatul se dezlipeste de pe peretii vasului;
  • se lasa sa dospeasca 30 minute;
  • se imparte aluatul in bucati egale, potrivite, li se da forma alungita cu sucitorul si se presara deasupra lor sare, mac sau chimen;
  • se coc in tava unsa si presarata cu faina, aproximativ 1 ora, la foc potrivit, pana se rumenesc.

+ adauga comentariu pentru Paine de casa cu lapte COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania