7,297 oferte
3,178 obiective

Parjoale moldovenesti

Reteta adaugata de catre skytrip in data de 2011-02-24
8.3/10 din 6 voturi


Descriere Parjoale moldovenesti

Adevaratele parjoale moldovenesti au un gust autentic daca se aleg cantitati egale de carne, neaparat vitel si porc, trecuta prin masina de tocat de doua ori.

Ingrediente

  • 500 g carne de vitel;
  • 350 g miez de paine;
  • 4 oua;
  • 200 g de pesmet (sau malai);
  • 500 g ceafa porc;
  • 2 cepe mari;
  • 300 g unt;
  • 150 ml lapte;
  • marar si patrunjel;
  • 1 cartof;
  • piper si sare.

Mod de Preparare Parjoale moldovenesti

  • se toaca carnea;
  • se inmoaie painea in lapte si se stoarce;
  • e toaca foarte marunt ceapa, dupa care se caleste in unt la foc mic;
  • se toaca marunt patrunjelul si mararul;
  • se rade cartoful pe razatoare mica;
  • se bat ouale;
  • carnea macinata, painea, ceapa, ouale, cartoful, 100 g de unt, mararul si patrunjelul se amesteca bine si se pun piper si sare dupa gust;
  • se pune intr-o farfurie pesmet fin sau malai;
  • cu o lingura mare se ia cate o masura din amestec, se tavaleste prin pesmet si se turteste la 1 cm grosime, dupa care se alungeste (sa fie forma sferica) si se prajesc in unt incins, in tigaie acoperita, pe foc mic;
  • se urmareste sa se rumeneasca bine pe ambele parti.

Mod de servire

Se pot servi impreuna cu garnitura din piure de cartofi sau varza calita si un pahar de vin rosu.

+ adauga comentariu pentru Parjoale moldovenesti COMENTARII (1):

fb_avatar
Gafiuc Adrian

daca tipa asta are pretentii ca e bucatar eu ca , bucatar ma impusc cu satarul



Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania