Iepure cu sos de rosii
Iepure cu sos de rosii, vin alb si ceapa. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Perisoare cu smantana si marar
Acest preparat face parte dintre mancarurile bune si lejere din zona Moldovei.
Ingrediente
- 500 g carne slaba de vitel;
- 300 g miez de paine alba;
- 2 oua;
- 3 legaturi de marar;
- faina;
- 100 g de unt;
- 500 g de carna slaba de porc;
- 1 ceapa;
- 100 ml de lapte;
- sare si piper;
- 800 ml de smantana;
- 2 linguri de praf de ciuperci uscate.
Mod de Preparare Perisoare cu smantana si marar
- se toaca carnea;
- se inmoaie painea in lapte, se scurge, se stoarce;
- se toaca foarte marunt ceapa, se inmoaie in unt, la foc mic;
- se bat ouale;
- se toaca marunt mararul;
- se adauga la carnea tocata, painea, ceapa, ouale, o treime din marar, sare si piper;
- se amesteca faina si alta treime din marar intr-o farfurie;
- perisoare de marimea unei nuci se dau prin faina si apoi se prajesc in unt pana se rumenesc usor si se-ntaresc; scurse de grasime se potrivesc intr-un vas, o cratita sau o oala larga si joasa de lut;
- se freaca smantana cu doua linguri de faina, marar si praful de ciuperci si se toarna peste perisoarele astfel aranjate;
- se pune vasul acoperit la cuptor sa fiarba molcom la foc mic, pana cand scade mai mult de jumatate.
Mod de servire
Se servesc cu mamaliga sau simple.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.