7,309 oferte
3,178 obiective

Placinta cu spanac si piept de pui

Reteta adaugata de catre monica in data de 2014-02-27
5.5/10 din 2 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Placinta cu spanac si piept de pui

Placinta cu umplutura de spanac, piept de pui, branza dulce, oua batute si usturoi.

Ingrediente

  • 600 g de spanac;
  • 500 g de piept de pui;
  • 5 oua;
  • 250 g de branza dulce sau urda;
  • 500 g de foi de placinta;
  • 100 g de unt sau margarina;
  • 2-3 catei de usturoi sau 1 legatura de usturoi verde;
  • 1/2 de legatura de patrunjel;
  • sare si piper.

Mod de Preparare Placinta cu spanac si piept de pui

  • spanacul se spala, se opareste in apa usor sarata, apoi se scurge si se taie marunt;
  • carnea se fierbe, dupa care se taie bucati si se trece prin masina de tocat;
  • spanacul se amesteca cu 4 oua batute, usturoiul pisat, branza si carnea, sarandu-se dupa gust;
  • foile de placinta se ung cu unt topit, apoi jumatate se suprapun intr-o tava unsa si ea cu unt, se adauga peste umplutura, instinsa uniform, iar deasupra restul de foi;
  • foaia de deasupra se unge cu ou batut si se cresteaza din loc in loc, cu un cutit bine ascutit;
  • placinta se coace in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, pentru 30 de minute, iar cand este gata, se presara cu patrunjel tocat.

+ adauga comentariu pentru Placinta cu spanac si piept de pui COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania