7,303 oferte
3,178 obiective

Pui cu sos de vin si patrunjel verde

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-11-11
10.0/10 din 4 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Pui cu sos de vin si patrunjel verde

Piept de pui in sos de vin si usturoi, presarat cu patrunjel verde.

Ingrediente

  • 500 g de piept de pui dezosat;
  • 150 ml de vin alb;
  • 50 ml de ulei;
  • 100 g de unt;
  • 4-5 catei de usturoi;
  • 1 lingura de zahar;
  • 1 lingura de otet aromatic;
  • 1 lamaie;
  • 3-4 legaturi de patrunjel;
  • sare, piper negru si piper alb.

Mod de Preparare Pui cu sos de vin si patrunjel verde

  • carnea de pui se spala, se curata de pielite si se taie in bucati potrivite, unele chiar mai mici, care se lasa la scurs pe un prosop absorbant;
  • dupa aceea, carnea se da cu sare si piper si se unge cu unt, apoi se pune in frigider pentru 10 minute;
  • separat se prepara sosul de vin: se topeste restul de unt, se adauga vinul, zaharul, otetul, zeama de la o lamaie, sare si piper, lasand amestecul sa fiarba 5 minute; la sfarsit, se pune si usturoiul tocat marunt;
  • pieptul de pui se prajeste intr-o tigaie cu ulei, intorcandu-l de pe o parte pe alta, pana capata culoarea aurie;
  • dupa ce s-a prajit, se pune intrr-un vas de yena sau pe un platou si se toarna sosul de vin peste el;
  • patrunjelul verde se taie marunt si se amesteca cu carnea si sosul.

Mod de servire

Se serveste cu paine neagra prajita sau cu lipie coapta.

+ adauga comentariu pentru Pui cu sos de vin si patrunjel verde COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania