7,303 oferte
3,178 obiective

Pui de Voinesti

Reteta adaugata de catre admin in data de 2014-10-31
6.0/10 din 2 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Pui de Voinesti

Pui de Voinesti, un preparat pentru zile speciale, dar si pentru cand pofta de mancare e mare.

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi;
  • 2 pui;
  • 600 g de mazare boabe+ 50 g de unt;
  • 1 ceasca de vin alb sec;
  • 1 ceasca de supa de carne;
  • 8 rosii coapte;
  • 50 g de unt;
  • 1 capatana de usturoi;
  • ulei;
  • sare si piper, dupa gust;
  • cateva crengute de cimbru.

Mod de Preparare Pui de Voinesti

  • puii se taie in doua, pe lung, se sareaza si pipereaza si se pun in unt la prajit;
  • usturoiul se toaca pasta;
  • cand carnea s-a rumenit se stinge cu supa si vin alb, se adauga usturoiul si crengute de cimbru si se da la foc potrivit, sa scada;
  • rosiile se curata si se taie felii rotunde;
  • cand zeama a scazut de se vede carnea, se pun feliile de rosii peste pui si se pun in cuptor la foc mic, pentru inca vreo 15 minute;
  • se inabusa mazarea in unt cu apa si putina sare, pana se-nmoaie si se leaga sosul;
  • cartofii se prajesc in ulei incins pana se rumenesc.

Mod de servire

Se serveste cu vin sec de Costesti.

+ adauga comentariu pentru Pui de Voinesti COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania