7,297 oferte
3,178 obiective

Supa de rosii cu galuste de gris

Reteta adaugata de catre noana in data de 2011-02-27
9.0/10 din 7 voturi


Descriere Supa de rosii cu galuste de gris

Supa de rosii este una dintre mancarurile cele mai hranitoare si usor de preparat in fiecare sezon. Pentru obtinerea unor galuste pufoase, focul trebuie sa fie foarte mic, iar compozitia pregatita in momentul cand vor fi lasate in apa altfel grisul se intareste, iar galustele devin tari.

Ingrediente

  • 1 ceapa;
  • 1 morcov;
  • 1 patrunjel (radacina);
  • 1 ardei gras;
  • 500 ml bulion;
  • vegeta, sare, frunze de telina si patrunjel.
  • Galuste: 1 ou; 150 g gris; sare si piper.

Mod de Preparare Supa de rosii cu galuste de gris

  • ceapa taiata in patru, morcovul, patrunjelul si ardeiul se taie fasii subtiri, se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa. Cand legumele s-au inmuiat se adauga bulionul, vegeta si frunzele de telina si patrunjel si se mai fierbe un clocot.
  • albusul se bate spuma, se adauga galbenusul, se omogenizeaza. Se toarna grisul in ploaie si se amesteca continuu pana compozitia devine cremoasa. Se condimenteaza cu sare si piper.
  • se formeaza galustele cu lingura de supa si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se fierb 5 - 7 minute. Se scurg, se spala cu apa rece si se servesc cu supa de rosii fierbinte.

Mod de servire

Pentru un gust autentic banatean se adauga in farfurie o lingurita de zahar.

+ adauga comentariu pentru Supa de rosii cu galuste de gris COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania