Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,311 oferte
3,178 obiective

Toba ardeleneasca

Reteta adaugata de catre andreihampu in data de 2016-12-30
2.0/10 din 3 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Toba ardeleneasca

Toba ardeleneasca de porc, fiarta cu boabe de piper, foi de dafin si vin.

Ingrediente

  • 1 stomac de porc bine curatat sau un mat gros;
  • 500 g de carne fleica;
  • 2 limbi de porc;
  • 2 urechi de porc;
  • 2 rinichi de porc;
  • 250 g de slanina cu sorici;
  • 2-3 frunze de dafin;
  • 1 lingurita de boia iute;
  • 1 pahar cu vin;
  • piper boabe;
  • sare si piper macinat.

Mod de Preparare Toba ardeleneasca

  • carnurile, in afara de fleica, se taie fasii cat mai subtiri si lungi, apoi se freaca cu sare, piper macinat si boia iute, intr-un castron;
  • se pun dupa aceea la fiert in apa rece doar cat sa le acopere, cu boabe de piper si o foaie de dafin; se lasa un sfert de ora, apoi se adauga si fleica si se mai lasa;
  • cand s-au fiert toate, se scot carnurile, fleica se taie fasii, in lung, si se lasa putin la racit;
  • se umple stomacul (matul) cu toate, dar cat mai in lung si nu foarte indesat;
  • se umple cu zeama, se leaga bine matul si se pune la fiert in apa cu boabe de piper, foaie de dafin si vin, timp de o jumatate de ora, timp in care se inteapa, din cand in cand.

Mod de servire

Se serveste cu sos de hrean si ardei iuti murati.

+ adauga comentariu pentru Toba ardeleneasca COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania