7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Pilaf de crap

Pilaf de crap

Pilaf de orez cu crap, la cuptor. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Un nou traseu turistic, deschis catre cel mai batran stejar din Romania

Un nou traseu turistic, deschis catre cel mai batran stejar din Romania

Ferit de lume si de aglomeratia oraselor, la marginea unei paduri dese si vechi, se afla satul Mercheasa, un sat transilvanean cochet si cu oameni gospodari. Insa cel mai de seama "locuitor" al sau este "Batranul Carpatilor", un gorun cu o varsta de 930 de ani, din specia Quercus sesilliflora, considerat cel mai batran stejar din Romania. Masoara 21,3 m in inaltime, 9,3 m in circumferinta si e nevoie de opt oameni pentru a-l putea inconjura. Martor tacut al istoriei locurilor, copacul salasluieste la marginea satului, neobosit de iernile geroase sau verile toride prin care a trecut. Se spune chiar ca multi domnitori ar fi pus tara la cale odihnindu-se la umbra racoroasa a ramurilor lui inverzite. Asa cum spunea si primarul comunei Homorod, Marcel Pelei, "acest stejar este incarcat de istorie si are foarte multe povesti legate de cavalerii teutoni, de sasii care au poposit aici, de romanii care au ridicat asezari in zona, de maghiarii care convietuiesc si astazi in localitate si de fortificatiile ramase marturie".

In anul 2009, asociatia Geopark Persani l-a trecut pe lista celor mai spectaculosi copaci din Romania, iar de curand a fost finalizata amenajarea unui nou traseu turistic, in lungime de 10,5 km, care leaga Coloanele de Bazalt de la Racos de stejarul din Mercheasa. Aceasta s-a realizat cu voluntari si face parte din proiectul "Implica-te! E Natural sa fii voluntar", derulat de Fundatia pentru Arii protejate ProPark Brasov. "Traseul este marcat cu cruce galbena, au fost montate si panouri informative, si poate fi parcurs in trei ore si jumatate, mers lejer. Vara, drumul poate fi parcurs si cu bicicleta, iar iarna cu schiurile de tura. (...) Traseul este peste dealuri si o pasune, unde fiecare dintre cei 25 de voluntari care au lucrat la amenajare au plantat cate un gorun inalt de aproximativ 1,5 metri, de care vor trebui sa aiba grija", a declarat Catalin Cantor, presedintele Asociatiei Carpaterra - custode al Ariei Protejate de la Racos.

Pana acum, cei mai multi turisti care l-au parcurs au fost din Franta, Germania si Ungaria, insa pe viitor se incearca si atragerea turistilor romani care vor sa descopere comorile nestiute ale Transilvaniei. Apartinator de comuna Homorod din judetul Brasov, Mercheasa se afla la o distanta de 11 km de Rupea si detine o intreaga campie de stejari seculari. Cei ce ajung in aceste locuri pot face drumetii in padure si pot cerceta fauna cinegetica, formata dintr-o diversitate de animale, precum ursul, cerbul carpatin, mistretul, lupul, vulpea etc. De asemenea, in zona se mai pot vizita: Biserica Evanghelica si Biserica Ortodoxa din sat, in care este expusa o cruce descoperita de un localnic intr-un trunchi de pin, o fantana cu apa sarata sau cetatea Jimbor (din localitatea cu acelasi nume, aflata la 10 km distanta).
 



"Un nou traseu turistic, deschis catre cel mai batran stejar din Romania" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Un nou traseu turistic, deschis catre cel mai batran stejar din Romania COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania