7,297 oferte
3,178 obiective

Varza a la Cluj

Reteta adaugata de catre alina in data de 2017-01-30
8.7/10 din 7 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Varza a la Cluj

Echilibrul perfect dintre varza calita, sarmalute si bulz ardelenesc.

Ingrediente

  • 650-700 gr de varza (murata);
  • 500 gr carne tocata de porc sau mixta;
  • 100 gr bacon/carnati afumati/ kaizer;
  • 150 ml bulion;
  • 200 gr orez
  • 2 catei usturoi;
  • o ceapa mare/doua mici
  • ulei;
  • condimente (sare, piper, cimbru, boia dulce).

Mod de Preparare Varza a la Cluj

  • se taie varza, se pune sare si se lasa un pic la "marinat";
  • carnea si ceapa calita se trec prin masina de tocat; se amesteca cu orezul fiert si racit; se adauga condimente, dupa gust;
  • in uleiul ramas de la ceapa calita se prajeste afumatura, dupa care se adauga varz;
  • in alta cratita se pune putin ulei, apoi un strat de varza, unul de carne si putin bulion, dupa care se repeta, ultimul strat fiind de varza;
  • se pun deasupra felii de afumatura, se adauga cam o jumatate de cana de apa si se lasa la cuptor, la foc mic, cam o ora.

Mod de servire

Se serveste calda, cu smantana (circa 400 ml), ardei iute si mamaliga.

+ adauga comentariu pentru Varza a la Cluj COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania