7,297 oferte
3,178 obiective

Tipuri

Retete de altadata

Drob de urzici

Drob de urzici

Pentru perioada postului, dar si cand sezonul verdeturilor e in toi, acest drob de urzici e ideal. Usor de preparat si gustos in acelasi timp. ...

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Vinete ca la Cernavoda

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-09-13
9.5/10 din 4 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Vinete ca la Cernavoda

Un antreu gustos tipic dobrogean, combinatie reusita de legume proaspete si mirodenii.

Ingrediente

  • 1 kg de vinete;
  • 300 g de rosii;
  • 100 g de ardei grasi;
  • 60 g de usturoi;
  • 300 ml de ulei;
  • 7 g de piper boabe;
  • 5 g de piper macinat;
  • 4 g de ienibahar macinat;
  • 30 ml de otet;
  • 150 g de faina;
  • 40 g de marar;
  • 60 g de patrunjel;
  • 2 g de foi de dafin;
  • 50 g de sare.

Mod de Preparare Vinete ca la Cernavoda

  • vinetele se spala, se indeparteaza coditele si se taie felii, pe lung; se presara cu sare si se lasa cca. 30 de minute, dupa care se oparesc cu apa clocotita; apa se arunca, iar vinetele se lasa la scurs;
  • fiecare felie se stoarce usor, se da prin faina si se rumeneste in ulei bine incins;
  • bucatile de vinete rumenite se pun intr-o tava de Jena, in straturi;
  • rosiile se decojesc, se curata de samburi si se taie marunt, impreuna cu ardeii, iar usturoiul se piseaza; se pun la calit in uleiul ramas de la vinete, adaugandu-se si mirodeniile, otetul si sarea;
  • sosul astfel obtinut se toarna peste vinete;
  • mararul si patrunjelul se toaca marunt si se presara deasupra (jumatate din cantitatea de patrunjel tocat se pastreaza);
  • se da la cuptor pentru 15 minute;
  • cand e gata, se presara si restul de patrunjel tocat.

Mod de servire

Se serveste rece, cu un pahar de tuica.

+ adauga comentariu pentru Vinete ca la Cernavoda COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania