7,297 oferte
3,178 obiective

Vinete ca la Cernavoda

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-09-13
9.5/10 din 4 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Vinete ca la Cernavoda

Un antreu gustos tipic dobrogean, combinatie reusita de legume proaspete si mirodenii.

Ingrediente

  • 1 kg de vinete;
  • 300 g de rosii;
  • 100 g de ardei grasi;
  • 60 g de usturoi;
  • 300 ml de ulei;
  • 7 g de piper boabe;
  • 5 g de piper macinat;
  • 4 g de ienibahar macinat;
  • 30 ml de otet;
  • 150 g de faina;
  • 40 g de marar;
  • 60 g de patrunjel;
  • 2 g de foi de dafin;
  • 50 g de sare.

Mod de Preparare Vinete ca la Cernavoda

  • vinetele se spala, se indeparteaza coditele si se taie felii, pe lung; se presara cu sare si se lasa cca. 30 de minute, dupa care se oparesc cu apa clocotita; apa se arunca, iar vinetele se lasa la scurs;
  • fiecare felie se stoarce usor, se da prin faina si se rumeneste in ulei bine incins;
  • bucatile de vinete rumenite se pun intr-o tava de Jena, in straturi;
  • rosiile se decojesc, se curata de samburi si se taie marunt, impreuna cu ardeii, iar usturoiul se piseaza; se pun la calit in uleiul ramas de la vinete, adaugandu-se si mirodeniile, otetul si sarea;
  • sosul astfel obtinut se toarna peste vinete;
  • mararul si patrunjelul se toaca marunt si se presara deasupra (jumatate din cantitatea de patrunjel tocat se pastreaza);
  • se da la cuptor pentru 15 minute;
  • cand e gata, se presara si restul de patrunjel tocat.

Mod de servire

Se serveste rece, cu un pahar de tuica.

+ adauga comentariu pentru Vinete ca la Cernavoda COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania