Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Alivenci moldovenesti

Reteta adaugata de catre admin in data de 2012-07-11
8.2/10 din 5 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Alivenci moldovenesti

Alivenci ca in Moldova, stai la masa si-ti uiti vorba.

Ingrediente

  • 1 l de lapte;
  • 300 g de malai grisat;
  • 500 g branza de vaci;
  • 250 g de smantana;
  • 150 g de unt;
  • 50 g de faina;
  • 4-5 oua;
  • sare.

Mod de Preparare Alivenci moldovenesti

  • laptele, 100 de g de unt si sarea se pun intr-un ceaun de 3 l si se fierb (fara a afuma laptele);
  • la primul clocot, se adauga malaiul, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase; se ingroasa cca. 5 minute, dupa care se ia de pe foc;
  • se despart galbenusurile de albus, iar acesta din urma se bate spuma, cu un praf de sare;
  • branza se marunteste;
  • cand fiertura e aproape rece, se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile si faina si se amesteca;
  • se adauga apoi si albusurile batute spuma, mestecandu-se;
  • se unge o tava cu unt si apoi se tapeteaza cu faina;
  • compozitia se pune in tava si se da la cuptor 40-50 de minute;
  • cand e gata, se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.

+ adauga comentariu pentru Alivenci moldovenesti COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania