Dulceata de mure
Cu un praf de scortisoara, cuisoare si putin suc de lamaie, dulceata de mure are un gust excelent, putand fi servita ca atare sau folosita drept ingredient in prepararea unor deserturi diverse. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Alivenci moldovenesti
Alivenci ca in Moldova, stai la masa si-ti uiti vorba.
Ingrediente
- 1 l de lapte;
- 300 g de malai grisat;
- 500 g branza de vaci;
- 250 g de smantana;
- 150 g de unt;
- 50 g de faina;
- 4-5 oua;
- sare.
Mod de Preparare Alivenci moldovenesti
- laptele, 100 de g de unt si sarea se pun intr-un ceaun de 3 l si se fierb (fara a afuma laptele);
- la primul clocot, se adauga malaiul, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase; se ingroasa cca. 5 minute, dupa care se ia de pe foc;
- se despart galbenusurile de albus, iar acesta din urma se bate spuma, cu un praf de sare;
- branza se marunteste;
- cand fiertura e aproape rece, se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile si faina si se amesteca;
- se adauga apoi si albusurile batute spuma, mestecandu-se;
- se unge o tava cu unt si apoi se tapeteaza cu faina;
- compozitia se pune in tava si se da la cuptor 40-50 de minute;
- cand e gata, se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.