
Tochitura moldoveneasca la tigaie
Amestec reusit de carne, maruntaie si carnaciori, tochitura moldoveneasca la tigaie se prepara usor si este extrem de satioasa, cat sa ai energie pentru intreaga zi. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Babe oparite tare bune
Iei 300 dramuri faina masurata cu litra si indesata, o oparesti cu doua litre si jumatate lapte clocotit si o freci cu polonicul pana se mai racoreste; apoi pui intr-o oala 12 oua intregi si 27 galbanusuri, le
bati pana se fac spume si le strecori; iei doua litre faina, pui in plamadeala impreuna cu 50 dramuri drojdii bune; incepi a le freca in palme bine jumatate de ceas, apoi le coperi cald si le lasi sa dospasca; dupa ce dospesc bine pui 5 litre indesate de faina, le apuci iar la frecat in palme, le pui si cate oua au ramas si o litra lapte si le freci un ceas; la jumatate de ceas le pui o ceasca de unt clocotit (de va fi untul de vaca, o ceasca si jumatate), si cand se apropie de ceas, doua ceste de zahar pisat si coaja de alamaie; apoi le coperi, le lasi iara sa dospeasca bine; pe urma ungi calupurile
cu unt, le presari cu posmag, ungi mainile cu unt, iei aluatul si-l pui in calupuri pe jumatate si iar le lasi pana se umplu calupurile, apoi le dai in cuptoriu; cuptoriul sa fie putin mai tare decat de
cozonaci.
* dram - unitate de masura pentru greutati, egala (in Moldova) cu aproximativ 3 grame; bucatica, farama;
* litra - unitate de masura pentru greutati, egala cu 100 dramuri;
* calup - tipar; forma in care de regula se coc placintele;
* posmag - pesmet.
Ingrediente
Mod de Preparare Babe oparite tare bune
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.