7,309 oferte
3,178 obiective

Tipuri

Retete de altadata

Tocana olteneasca

Tocana olteneasca

Cu multe verdeturi, consistenta, delicioasa, tocanita olteneasca, alaturi de o mamaliguta calda te face sa te gandesti la ea cu pofta. ...

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Babe oparite tare bune

Reteta adaugata de catre skytrip in data de 2011-04-13
8.5/10 din 4 voturi


 

Descriere Babe oparite tare bune

Iei 300 dramuri faina masurata cu litra si indesata, o oparesti cu doua litre si jumatate lapte clocotit si o freci cu polonicul pana se mai racoreste; apoi pui intr-o oala 12 oua intregi si 27 galbanusuri, le bati pana se fac spume si le strecori; iei doua litre faina, pui in plamadeala impreuna cu 50 dramuri drojdii bune; incepi a le freca in palme bine jumatate de ceas, apoi le coperi cald si le lasi sa dospasca; dupa ce dospesc bine pui 5 litre indesate de faina, le apuci iar la frecat in palme, le pui si cate oua au ramas si o litra lapte si le freci un ceas; la jumatate de ceas le pui o ceasca de unt clocotit (de va fi untul de vaca, o ceasca si jumatate), si cand se apropie de ceas, doua ceste de zahar pisat si coaja de alamaie; apoi le coperi, le lasi iara sa dospeasca bine; pe urma ungi calupurile cu unt, le presari cu posmag, ungi mainile cu unt, iei aluatul si-l pui in calupuri pe jumatate si iar le lasi pana se umplu calupurile, apoi le dai in cuptoriu; cuptoriul sa fie putin mai tare decat de cozonaci.

* dram - unitate de masura pentru greutati, egala (in Moldova) cu aproximativ 3 grame; bucatica, farama;
* litra - unitate de masura pentru greutati, egala cu 100 dramuri;
* calup - tipar; forma in care de regula se coc placintele;
* posmag - pesmet.

Ingrediente

Mod de Preparare Babe oparite tare bune


+ adauga comentariu pentru Babe oparite tare bune COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania