Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Carnati oltenesti afumati

Reteta adaugata de catre admin in data de 2017-01-30
8.3/10 din 9 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Carnati oltenesti afumati

Cunoscuti in toata tara pentru gustul lor deosebit, carnatii oltenesti afumati au devenit deja o marca nationala.

Ingrediente

  • 2,5 kg de carne de porc fara os;
  • 700 g de carne de vita fara os;
  • 12 m de mate ovine;
  • 70 g de usturoi;
  • 2 ardei iuti;
  • 5 g de cimbru;
  • 20-50 ml zeama de oase sau supa;
  • 50 g de sare;
  • 5 g de piper.

Mod de Preparare Carnati oltenesti afumati

  • se alege carnea si se indeparteaza pielitele si flaxurile, se taie in bucati, apoi se macina cu masina, impreuna cu ardeiul iute: carnea de vita prin sita deasa, iar carnea de porc prin sita rara;
  • usturoiul se curata, se da prin masina de tocat, se amesteca cu cimbrul in zeama de oase sau supa, se adauga sarea, dupa care se framanta bine cu carnea;
  • matele se spala foarte bine si se umplu cu pasta obtinuta; umplerea se face cu ajutorul masinii de tocat, la care se ataseaza o palnie de facut carnati;
  • dupa umplere, se lasa putin la zvantat, dupa care se pun la afumat.

Mod de servire

Se servesc prajiti in tigaie sau la cuptor, cu garnitura de piure de cartofi sau varza calita. Ca bautura se recomanda vinul rosu sec.

+ adauga comentariu pentru Carnati oltenesti afumati COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania