7,297 oferte
3,178 obiective

Ciorba de cap de crap

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-09-01
7.9/10 din 7 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Ciorba de cap de crap

Delicatesa specifica Deltei.

Ingrediente

  • 2-4 capete de crap cat mai mare;
  • 5 cartofi potriviti;
  • 3 rosii;
  • 2 cepe;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei iute;
  • 2 linguri de otet;
  • verdeata: leustean, telina, patrunjel;
  • sare, dupa gust.

Mod de Preparare Ciorba de cap de crap

  • cartofii, ceapa, rosiile, morcovul si ardeiul iute se taie marunt, zaruri;
  • capetele de peste se spala scurt in apa rece si se pun la fiert, impreuna cu legumele tocate, in apa cat sa le acopere;
  • dupa primele clocote se curata de spuma, se acopera si se lasa la fiert o jumatate de ora; dupa aceea se sareaza, se toarna otetul si se mai lasa sa clocoteasca 5 minute;
  • verdeata se toaca si se adauga fierturii;
  • se ofera fierbinte, pestele pe un platou, zeama in castron.

Mod de servire

Se poate servi cu un sos facut din 1-2 polonice de ciorba, la care se adauga otet, usturoi pisat si verdeata tocata pasta, in care se inmoaie carnea pestelui, dar si cu un pahar de rachiu de caise sau de tuica tare de prune.

+ adauga comentariu pentru Ciorba de cap de crap COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania