Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

7,313 oferte
3,178 obiective

Ciorba taraneasca

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-06-07
9.8/10 din 8 voturi


Descriere Ciorba taraneasca

Ciorba taraneasca de vacuta sau de purcel este o mancare energica des intalnita pe mesele celor din Prahova.

Ingrediente

  • 1 ceapa mare;
  • 2 morcovi;
  • 1 telina mica;
  • 2 pastarnaci;
  • 1 radacina patrunjel;
  • 2 ardei grasi;
  • 4 rosii;
  • 4 cartofi;
  • 100 g mazare verde;
  • 150 g de fasole verde;
  • 1 sfert de varza alba;
  • 1 conopida mica;
  • 1 dovlecel;
  • 1 vinetica;
  • leustean, patrunjel verde;
  • sare;
  • 1 kg de oase mari de vaca sau porc;
  • 1 l de bors;
  • 1 kg de piept de vitel, vaca sau carne slaba de porc, sau bucatele de carne de pui.

Mod de Preparare Ciorba taraneasca

  • se pun oasele la fiert, impreuna cu carnea, in 3 l de apa, la foc mic, sa nu se tulbure;
  • se curata si se taie fasii, bucatele, feliute morcovii, pastarnacul, patrunjelul, ceapa, fasolea, varza, ardeii, rosiile;
  • dupa o ora, se adauga la fiert, pentru inca 30 de minute, cele pregatite mai sus, plus mazarea;
  • se curata cartofii, se taie cubulete, felii, cartofii, dovlecelul, vanata, conopida;
  • se scot oasele, care fierb de o ora si jumatate, zeama se degreseaza daca se doreste;
  • se adauga cartofii si celelalte;
  • peste inca 15 minute de clocotit se pun sarea si borsul si se mai lasa pe foc inca 3-5 minute;
  • se mai adauga apa daca e cazul, iar la final se adauga leustean tocat.

Mod de servire

Se poate servi cu ardei iute si smantana.

+ adauga comentariu pentru Ciorba taraneasca COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania